😊️ Смайлита и хора емоджита със значение

You are here.

Тук ще намеруш списъка със смайлита и хора емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

😀️Хилещо се лице
Щастливо усмихнатото лице е едно от най-използваните емоджита и универсално приложимо: искаш просто да поздравиш някого, да изразиш радост или вълнение за нещо или да поразхлабите кратък текст.
Покажи още

Emoji Категория: Смайлита & Хора

U+1F600
😀️Хилещо се емоджи U+1F600
😀️ Хилещо се лице
Щастливо усмихнатото лице е едно от най-използваните емоджита и универсално приложимо: искаш просто да поздравиш някого, да изразиш радост или вълнение за нещо или да поразхлабите кратък текст.
U+1F603
😃️Усмихващо се смайли отворена уста U+1F603
😃️ Усмихващо се лице с отворена уста
Класическо емоджи с усмихнато лице и големи очи. Положително настроено е и се смее щастливо. Изразява възторг: от весел поздрав до безгранична радост.
U+1F604
😄️Усмихващо се смайли отворена уста усмихващи се очи U+1F604
😄️ Усмихващо се лице с отворена уста и осмихващи се очи
Шегата е наистина страшно смешна! Смее се шумно, весело и сърдечно. Дори типичните емоджи очи се смеят - това е, което различава истинската усмивка от фалшивата престорена. Може да се използва и саркастично.
U+1F601
😁️Хилещо се смайли усмихнати очи U+1F601
😁️ Хилещо се лице с усмихващи се очи
Щастливо лице с палавa усмивка. Представлява безгрижност и жизнерадост. Изпълнен с радостно очакване на предстоящо събитие, възбуден и развълнуван или неловко чувство.
U+1F606
😆️Падам от смях XD U+1F606
😆️ Усмихващо се лице с отворена уста и затворени очи
Няма как да не се смея! Малко преди да припаднa от смях, защото нещо е толкова глупаво или невероятно смешно. Също така, злораден или ехиден смях за събитие или нещо, което се е случило на друг човек. Емоджито е синоним на „XD“ и „> <“ като текстово базиран емотикон.
U+1F979
🥹️Емотикони влажни очи U+1F979
🥹️ Лицето задържа сълзите
Леко усмихнато лице със сълзи в очите. То може да изразява благодарност, емоция или гордост. В същото време обаче гневът или яростта могат да бъдат причина за това, че едва успявате да сдържите сълзите си. Емоционалното тълкуване зависи от контекста на комуникацията.
U+1F605
😅️Отворена уста студена пот U+1F605
😅️ Усмихнато лице с отворена уста и студена пот
Усмивка с капка пот на челото. Облекчение, че си минал метър или се се справил успешно със ситуация например важна среща. Предстои трудно събитие и човек вече е изнервен.
U+1F602
😂️Радостни сълзи емоджи U+1F602
😂️ Лице със радостни сълзи
Ще падна от стола от смях! Нещо е толкова невероятно смешно, че се смееш до сълзи. Получава пристъп на смях и не може да се стегне. Това емоджи е най-популярното и беше обявено за дума на годината 2015-та.
U+1F923
🤣️ROFL емоджи U+1F923
🤣️ Да се търкаляш от смях
Това е толкова смешно, че ще припадна от смях! Търкаля се от смях по пода. Емоджи версията на „ROFL“ означава „търкаляне по пода от смях“.
U+263A
☺️Усмихващо се смайли U+263A
☺️ Усмихващо се лице
Щастлив съм та се късам! Напълно доволен и безмълвен. Изразяване на блаженство. Срамежлива усмивка в отговор на приятен комплимент или нещо страхотно, което се е случило.
U+1F60A Усмихващо се смайли усмихващи се очи U+1F60A 😊️ Усмихващо се лице с осмихващи се очи. Срамежлива, смутена усмивка. Червените бузи са израз на радост. Представлява щастие, удовлетворение, спокойствие и благодарност. Текстово базиран вариант: ^^.
U+1F607 Емоджи с ореол U+1F607 😇️ Усмихнато лице с ореол. Иска да изрази (преструвана) невинност. Някой върши добри дела, много е мил, невинен и се държи по образцов начин. Ангелското лице може да се използва и хумористично за по-малко добри дела или поведение.
U+1F642 Леко усмихващо се емоджи U+1F642 🙂️ Леко усмихващо се лице. Леката усмивка на устните означава, че си доволен със себе си и света. Може да направи изявление да звучи по-дружелюбно отколкото е било предвидено. Може да има и саркастично значение, когато усмивката всъщност не пасва на съдържанието на съобщението.
U+1F643 Емоджи с главата надолу U+1F643 🙃️ Обърнато лице. Майтап си правя! Това съобщение е или двусмислено, иронично или шеговито. Правите си шегичка и се лигавите или като реакция в отговор на шега.
U+1F609 Намигащо емоджи U+1F609 😉️ Намигащо лице. Смайли намига закачливо с едно око. Като израз на хумор, някой си е позволил закачка, флиртува с теб или има задни мисли. Намигването отслабва значението на съобщението: не го приемай сериозно, а с чувство за хумор.
U+1F60C Облекчено смайли Whatsapp U+1F60C 😌️ Облекчено лице. Всичко мина добре! Облекчена усмивка и нежно изражение на лицето: Щастлив, че нещо неприятно е преключило. Спокоен, отпуснат, благодарен и безгрижен.
U+1F60D Емоджи със сърцевидни очи U+1F60D 😍️ Усмихнато лице със сърцевидни очи. Лице сияещо от щастие със сърцевидни очи. Хлътнал до уши и лудо влюбен: в човек, място или предмет. Изразява степента на любов и обич, както и благодарност и често е част от романтични послания. Не може да си намери място от щастие.
U+1F970 Емоджи с три сърца U+1F970 🥰️ Усмихнато лице с усмихнати очи и три сърца. Човек е влюбен и на седмото небе. Романтичното емоджи с влюбеното изражение на лицето стои за трепетите на сърцето.
U+1F618 Смайли изпраща целувка U+1F618 😘️ Лице изпращащо целувка. Смайлито ти праща целувка. Приятелски, в израз на обич или с романтични намерения, като израз на любов. Може да отслаби саркастичен отговор или да бъде реакция на грубо съобщение. Символ за флиртуване и показване на благодарност.
U+1F617 Целуващо емоджи U+1F617 😗️ Целуващо лице. Лицето изпраща целувки на друг човек. Отворените очи и неутралния израз на лицето са по-малко знак за интимна целувка, а по-скоро целувка за приятел или роднина. „Благодаря“, „Здравей“ или „Чао“. Може да означава също „подсвирване“ или „патешка физиономия“.
U+1F619 Целуващо смайли усмихнати очи U+1F619 😙️ Целуващо лице с усмихнати очи. Отпуснато изражение на лицето, усмихнати очи и целуващи устни. Като целувка за приятели или „прегръщаме и те целуваме“ на роднини, може да се използва и за подсвирване.
U+1F61A Целуващо смайли затворени очи U+1F61A 😚️ Целуващо лице със затворени очи. Сладурско лице със затворени очи и розови бузи. Като израз на благодарност за съвет или услуга. Любяща целувка към най-близките приятели, семейството или обичан човек.
U+1F60B Емоджи се наслаждава на храна U+1F60B 😋️ Лице наслаждаващо се на вкусна храна. Емоджи блаженно си облизва устните: гладен е, сготвил е нещо страшно вкусно или е омел цялата чиния. Често се тълкува като гримаса, с протегнат език и се използва след смешно съобщение или направен майтап.
U+1F61B Нахално емоджи изплезен език U+1F61B 😛️ Лице с изплезен език. Майтап с приятели, отслабване на иронична забележка и за да се увериш, че отсрещния човек не приема това, което си казал насериозно. Ти се подиграваш на другите: знаех се, че ще го прецакаш.
U+1F61D Изплезен език стиснати очи U+1F61D 😝️ Лице с изплезен език и стиснати очи. Да се подиграваш на някого, да дразниш или шеговито да закачаш някого. При провокативни новини, груб или черен хумор, както и злорадство.
U+1F61C Изплезен език намигащо око U+1F61C 😜️ Лице с изплезен език и намигащо око. Смайли нагло протяга езика и намигва с едно око. Направил си е шега, лигави се или иска да флиртува с чат партньора. Безгрижен е и не говори сериозно.
U+1F92A Лудо лице U+1F92A 🤪️ Лудо лице. Нещо е безумно смешно. Настроението е разпуснато - напълно си откачен и пощурял. Напълно превъртял от ентусиазъм или радост. Може би някой е направил неприлична шега.
U+1F928 Смайли повдигната вежда U+1F928 🤨️ Лице с една повдигната вежда. Напомня с въпросителния поглед на актьора „Скалата“ (Дуейн Джонсън). Може да се използва в израз на скептицизъм, неверие или неодобрение.
U+1F9D0 Монокъл емоджи U+1F9D0 🧐️ Лице с монокъл. Монокълът е визуално помагало само с едно стъкло. В края на 19 век той е статутен символ. Нещо изглежда подозрително! Смайлито хвърля предупредителен поглед. “По-горен клас” версия на размишляващия смайли.
U+1F913 Зубърско емоджи U+1F913 🤓️ Зубърско лице. Огромни очила, неловка усмивка и заешки зъбки. Използва се хумористично или иронично за глупаци или за да изразиш колко си умен. Стереотип на зубър; умен, но странно облечен човек със социални дефицити.
U+1F60E Емоджи със слънчеви очила U+1F60E 😎️ Лице със слънчеви очила. Излъчва „Много съм готин“. Напълно си убеден в себе си, направил си нещо много добре и се гордееш с това. Също така символизира слънцето, летните ваканции и почивка на плажа.
U+1F929 Ухилено лице звездни очи U+1F929 🤩️ Ухилено лице със звездни очи. Много е очарован от нещо и вече е изпълнен с радостно очакване. Удевен и безмълвен, след като среща с някой, който наистина харесва. Очарован от славата в света на звездите и знаменитости.
U+1F973 Лице с парти шапка Whatsapp U+1F973 🥳️ Лице с парти свирка и парти шапка. „Това беше яко парти“ или „Има повод да празнуваме“. Без значение какво радостно събитие е се очаква, то ще се отпразнува по подходящ начин. Може да изрази и прзнуването на карнавал.
U+1F60F Самодоволно усмихнато емоджи U+1F60F 😏️ Самодоволно усмихнато лице. Половинчата усмивка, която се скапва от самодоволство. В знак на ирония, дързост или игривост. Препоръчва се предпазливост: някой би могъл да има нещо на ум. Използва се като предизвикателен поглед за флирт или сексуална намека.
U+1F612 Недоволно емоджи U+1F612 😒️ Неодовлетворено лице. Намръщения, мрачен поглед изразява недоволство. Не е доволен от нещо и го показва това. Израз на незаинтересованост и неодобрение.
U+1F61E Разочаровано смайли U+1F61E 😞️ Разочаровано лице. Тъжното емоджи с оклюмала глава, погледът е насочен надолу. Прави огорчено и разочаровано впечатление. Изразява скръб, съжаление и разкаяние.
U+1F614 Замислено емоджи Facebook U+1F614 😔️ Замислено лице. Замислен израз на лицето. Емоджи гледа надолу и се нуждае от време за размисъл. Изразява меланхолия, общо недоволство и огорчение.
U+1F61F Загрижено емоджи U+1F61F 😟️ Загрижено лице. Тревожно изглеждащо лице поради сложна ситуация или важно събитие. Чувства се разтревожено, несигурно и неудобно.
U+1F615 Учудено емоджи U+1F615 😕️ Учудено лице. Объркан е или не е съгласен с нещо. Несигурен и недоволен от ситуация. Представял си го е по друг начин.
U+1F641 Натъжено емоджи U+1F641 🙁️ Леко намръщено лице. „Съжалявам, да чуя“ или „Малко ме дразни това, което казваш“. Мръщенето може да сигнализира отхвърляне и гняв или човек е изненадан, разтревожен.
U+2639 Намръщено емоджи U+2639 ☹️ Намръщено лице. Тъжно лице с увиснала уста. Емоджи изглежда умърлушен, нещастен и показва неодобрение. Недоволен от времето, малки грешки или поведението на човек.
U+1F623 Страдащо емоджи U+1F623 😣️ Страдащо лице. Безпомощно емоджи се измъчва и страда. След тежък ден, готов да зареже всичко. Но трябва да преодолее ситуацията и рано или късно ще се е справил.
U+1F616 Разстроено емоджи U+1F616 😖 Разстроено лице. Как можа да се случи това? Разочарован е, треперещ от гняв и безпомощност. Или адски ядосан: Чашата е на път да прелее!
U+1F62B Уморено смайли Whatsapp U+1F62B 😫️ Уморено лице. Емоджито, със пресвити очи и отворена уста, е уморено. Поради твърде малко сън, заради това, което става около него, от човек или ситуация. Много е изтощен и скапан. Сега най-напред има нужда от спокойствие.
U+1F629 Апатично емоджи U+1F629 😩️ Апатично лице. Остави ме на мира! Емоджито се оплаква, с повдигнати вежди и увиснала устата, от изтощителни, неприятни, но неизбежни неща. Плачливо е, разстроено и напълно изтощено психически или физически.
U+1F97A Тъжно лице с големи очи U+1F97A 🥺️ Лице с молещи очи. Големите очи блестят, с предано изражение на лицето, Емоджи моли за нещо: иска да вземе пари или да заеме колата. Ако с питане не постигаш това, което искаш, погледа на куче е последното ти оръжие.
U+1F622 Смайли със сълзи U+1F622 😢️ Плачещо лице. Тъжно лице, по което се стича сълза по бузата. Душевното състоянието е наранено и разстроено. По-малко обща тъга, колкото болка от определено събитие. Или все още боли да си спомня за събитие.
U+1F62D Силно плачещо смайли U+1F62D 😭️ Силно плачещо лице. Отчаяно и неутешимо лице, сълзи се леят от очите му като водопад. Изразява нараняване, болка или поражение. Използва се и в израз на ирония или нещо е толкова смешно, че се смеете до сълзи.
U+1F624 Триумфиращо емоджи U+1F624 😤️ Триумфиращо лице. На смайлито му излиза пара от ноздрите. Пръхти презрително в знак на превъзходство. Гордее се и тържествува над успех.
U+1F620 Ядосано емоджи U+1F620 😠️ Ядосано лице. Смайли е нацупен, раздразнен и ядосан. Реакция в следствие на нещо неблагоприятно или в знак на неодобрение. По-добре не му се вясвай пред погледа.
U+1F621 Сърдито смайли Whatsapp U+1F621 😡️ Сърдито лице. Умърлушеното лице изразява недоволство от човек или ситуация. Внимание, опасност от взрив! Ядосва се, извън себе си е и вече има яркочервена глава.
U+1F92C Символи пред устата смайли U+1F92C 🤬️ Лице със символи пред устата. Символите над устата представляват проклятия. Сериозно гледащото смайли наистина е разстроен и силно ругае и псува. Представлява внезапен изблик на яд или неудовлетворение.
U+1F92F Експлодираща глава U+1F92F 🤯️ Лице с експлодираща глава. „Не мога да повярвам“ или „Падам от коня.“ Нещо е много вълнуващо или изненадващо. Експлодиращата глава може да се използва и за изразяване на шок или страхопочитание.
U+1F633 Засрамено емоджи U+1F633 😳️ Засрамено лице. Шокиран, в неудобна ситуация или направил грешка. Изразява срам; нещо в момента е много неудобно. В отговор на комплимент или ласкателно съобщение, което всъщност не си искал да получиш.
U+1F975 Червено лице с капчици пот U+1F975 🥵️ Прегряло лице. Толкова е горещо, след малко ще получа топлинен удар! Яркочервена глава, езикът виси от устата и от челото се стичат капки пот. Най-горещото място в света се намира в Иран: 2005 г. най-високата температура бе измерена в пустинята Лут - 70,7 °C.
U+1F976 Синьо лице U+1F976 🥶️ Замръзнало лице. Толкова е студено, че ще умреш от измръзване. Усмивката вече е вледенена. Лицето е вече напълно синьо от студа, измъчено изражение на лицето. Сега чаша чай, кафе или гореща вана биха помогнали сега.
U+1F631 Замряло емоджи U+1F631 😱️ Замряло от страх лице. От ужас крещящо лице с две ръце. Замряло от страх или получил шокираща новина. Зловещото емоджи може да се използва и иронично или като символ за Хелоуин.
U+1F628 Уплашено емоджи U+1F628 😨️ Уплашено лице. Изплашеното лице е страхливо и замаяно. Изглежда дълбоко шокиран и изненадан от съмнително събитие или интензивно преживяване.
U+1F630 Смайли със синя пот U+1F630 😰️ Лице с отворена уста и студена пот. Шокиран съм! Тревожно лице със студена пот на челото. Тревожи се. Устата е отворена без думи. Изпотяване поради стрес или психическо натоварване.
U+1F625 Разочаровано облекчено смайли U+1F625 😥️ Разочаровано но облекчено лице. Облекчен, че нещо е преключило, но също така разочарование или тъга. Преживял е стресова ситуация с неприятен изход, например изпит. Човек излязъл от трудна или деликатна ситуация, но не без загуби и не без да отнесе синини.
U+1F613 Емоджи студена пот U+1F613 😓️ Лице със студена пот. Стрес или притеснение от лошо преживяване. Нещата са тръгнали различно, отколкото е трябвало. Училището е стресиращо или все още има много неща за вършене в офиса. Уморен си, но все още имаш толкова много неща за вършене.
U+1F917 Емоджи с ръце U+1F917 🤗️ Прегръщащо лице. Смайли с розови бузи протяга ръце и иска да те прегърне. Това е отворен, сърдечен жест и израз на топлина и дружелюбност.
U+1F914 Мислещо емоджи U+1F914 🤔️ Мислещо лице. Позата на Мислителя: Замислено лице с характерната ръка на брадичката. Поставя изявление, интелигентността на даден човек или идея под въпрос. Крои нещо или обмисля гениална идея.
U+1FAE3 Емотикони с надничащо око U+1FAE3 🫣️ Лице с надничащо око. Просто не мога да откъсна поглед! Нещо е доста ужасно или неприятно. Въпреки това отчаяно искате да знаете какво се случва. Може да означава и “не ме гледай“. Не съм доволна от начина, по който изглеждам. Например, защото изглеждам уморен.
U+1F92D Ръка пред устата смайли U+1F92D 🤭️ Лице с ръка пред устата. Изразява шок, изненада или внезапна реализация на нещо. Типичен жест които изразява, че отсрещния човек не казва истината. На мнение че е бил излзган.
U+1FAE2 Усмивка с отворени очи и ръка над устата U+1FAE2 🫢️ Лице с отворени очи и ръка върху устата. О, не! Очите на емотикона са широко отворени. То държи ръка на устата си в знак на шок или изумление. Изненадан от дадена ситуация или събитие. Не е ясно дали това е нещо положително или отрицателно.
U+1F92B Шшшт тихо емоджи U+1F92B 🤫️ Звещаващо лице. „Шшшт, тихо!“ кара другите да замълчат. Или някой ти доверява тайна, която не бива да се разпространява. По-нежен начин да кажеш на отстрещния да си държи устата затворена.
U+1FAE0 Емотикони за топящо се лице U+1FAE0 🫠️ Топящо се лице. Разтапям се! Това усмихнато лице става течно от долната страна. Той изразява или че е изключително горещо, или че се чувствате неудобно в момента: Искам да потъна в земята!
U+1F925 Емоджи с дълъг нос U+1F925 🤥️ Лице лъщец. Както при Пинокио, носът става все по-дълъг с всяка лъжа, което го разкрива като лъжец. Символ за лъжа, хвалба или невероятна история.
U+1F636 Емоджи без уста U+1F636 😶️ Лице без уста. Емоджито без уста означава мълчание. Някой не иска или не може да коментира конкретна тема. Използва се при трудни, неудобни или лоши разговори. Представи си какво би казало, ако имаше уста!
U+1FAE5 Лице с пунктирана линия U+1FAE5 🫥️ Лице, съставено от пунктирани линии. Лицето е безцветно и заобиколено от пунктирни линии. Някой се чувства депресиран, потиснат, самотен или затворен. Просто не ме виждат! Бихте могли да ми обърнете внимание.
U+1F610 Емоджи с права уста U+1F610 😐️ Неутрално лице. Покерфейс: Безизразно лице с неутрален поглед. Не се впечатлява, неловко му е или безразлично.
U+1FAE4 Емотиконка с крива уста U+1FAE4 🫤️ Лице с диагонална уста. Не знам какво да кажа за това! Изкривената уста представлява загриженост, сдържаност или разочарование. Тя може да отразява и раздразнение или разочарование. Емоционалното състояние е неутрално до отрицателно.
U+1F611 Емоджи без изражение U+1F611 😑️ Лице без изражение. Лице без израз със затворени очи и уста. Уморен, раздразнен, без емоции, изчерпано търпение, на косъм да ти гръмне шапката. Нямаш думи, за да продължиш разговора.
U+1F62C Озъбено емоджи U+1F62C 😬️ Озъбено лице. Това сега наистина мие е неприятно! Изразяване на нервност, неудобство или смущение. Уплашена и виновна усмивка: Някой е сгафил нещо и се опитва да разведели напрегнатата ситуация като прави физиономии.
U+1F644 Въртящо очи емоджи U+1F644 🙄️ Лице със завъртяни очи. Емоджито върти очи: Счита ситуация или човек скучен и досаден. Не иска да обръща повече внимание на съобщението.
U+1F62E Емоджи с отворена уста U+1F62E 😮️ Лице с отворена уста. Леле, впечатлен съм! Удивено емоджи изглежда изненадано и учудено. Чувства се положително или отрицателно изненадано: от леко учудване до пълно смайване.
U+1F626 Намръщено смайли U+1F626 😦️ Намръщено лице с отворена уста. Не мога да повярвам, че си направил това! Изразява ужас и страх, притеснение и недоверие. В отговор на негативна изненада. Хванат в издънка неподготвен се чувства напълно изненадан.
U+1F627 Болезнено смайли U+1F627 😧️ Болезнено учудено лице. Нещо неочаквано се е случило! Лице с повдигнати вежди, отворени очи и отворена уста. Смесица от шок и разочарование. Представлява страх, чувство на неудовлетвореност, ужас и неочаквани, негативни изненади.
U+1F62F Безмълвно емоджи U+1F62F 😯️ Безмълвно лице. Леле Боже! На неприятно изненаданото лице липсват думите поради шокираща случка. В отговор на лошо поведение или грубо съобщение. Не е останало нищо, което да добави към казаното.
U+1F632 Учудено емоджи U+1F632 😲️ Учудено лице. Това е невероятно, нямах представа! Удивено лице с широко отворена уста и очи: смаяно от изненада, напълно шокирано или чиста невяра. Не мога да повярвам какво се случи!
U+1F634 ZZZ спящо емоджи U+1F634 😴️ Спящо лице. Лека нощ и сладки сънища! zZz над главите на характери в комикси или карикатури, стои за спящи герои. Емоджи е уморен, иска да си легне или е на път да заспи от скука.
U+1F924 Емоджи с лиги U+1F924 🤤️ Лице с лиги. Лице с течащи лиги от ъгъла на устата. Знак че желаеш даден човек, вкусна храна, новата кола или в радостно очакване на събитие. Израз на изключителен интерес и желание.
U+1F62A Сънено смайли U+1F62A 😪️ Сънено лице. Емоджито е скапано от умора и би искало да спи. Мехурчето, което излиза от носа, е типичен манга знак за спящ характер. Или като израз, че разговор или екскурзия са изключително скучни и оттегчителни.
U+1F635 Х Очи смайли U+1F635 😵️ Замаяно лице. Вие ми се свят! Емоджито с кръстовидни очи и отворена уста е напълно замаяно и не знае от къде му е дошло. Но също така символизира силни емоции или пиянство.
U+1F910 Емоджи с цип U+1F910 🤐️ Уста с цип. Ципът вместо уста сигнализира, устните са запечатани. Тайната е защитена и се запазва мълчание. Може да означава и мълчание, защото липсват правилните думи.
U+1F974 Емоджи с лудо лице U+1F974 🥴️ Лице с различни очи и вълниста уста. Очите полуотворени, полузатворени, наклонена уста, бузите зачервени. Емоджито има объркан израз на лицето: поради умора или объркан емоционален свят в момента. Използвано също като пиянско лице.
U+1F922 Зелено драйф емоджи U+1F922 🤢️ Отвратено лице. Емоджито вече е позеленял в лицето, болен е и изглежда, все едно че ще повърне. Може да изрази отвращение, гнус и неприязън или да е е израз на заболяване.
U+1F92E Повръщащо смайли U+1F92E 🤮️ Лице с отворена уста, което повръща. Иде ми да повърна. Или за да покаже колко пиян е бил някой снощи. С повръщащото смайли може и да се покаже какво мислите за дадено нещо.
U+1F927 Кихащо емоджи U+1F927 🤧️ Кихащо лице. Кихащо лице със затворени очи, което се секне в носна кърпа. Хванал съм настинка! Изразява, че някой е болен или се чувства неразположен.
U+1F637 Емоджи с маска U+1F637 😷️ Лице с предпазна маска. Маската служи за защита. За да предпазите себе си или другите от инфекция. Някой е в болницата, трябва да отиде на лекар или го е хванал някаква болест. Носенето на маските е широко разпространено в Азия.
U+1F912 Емоджи с термометър U+1F912 🤒️ Лице с термометър. Тъжното лице с термометъра в устата изразява болест. Хванали сте грип или друго заболяване, което е свързано с вдигане на температура. Или се притеснява че ще се разболее.
U+1F915 Емоджи с превръзка U+1F915 🤕️ Лице с превързана глава. Тъжно гледащо лице с превръзка на главата: Някой е болен, претърпял е катастрофа или е в болница. Превръзката символизира здравословни проблеми.
U+1F911 Доларово емоджи U+1F911 🤑️ Лице с доларов език. Смайлито има доларови знаци в очите и банкнота вместо език. Може би е спечелил или надушва финансова възможност. Втълпява усещане за богатство.
U+1F920 Емоджи каубой U+1F920 🤠️ Лице с каубойска шапка. Хауди! Типично американско смайли от дивия запад с каубойска шапка. Представлява свобода, природа и упорит труд.
U+1F608 Емоджи с рога U+1F608 😈️ Усмихнато лице с рога. Дяволски усмихнат коболд с малки дяволски рога. Има желанието да създаде неприятности, върши пакостите или просто планира нещо гадно.
U+1F47F Коболд емоджи U+1F47F 👿️ Коболд. Коболдът се мръщи, гледа начумерено и не му е до шегички. Внимавай в картинката! Израз за злонамерени действия или забележки, както и предателство.
U+1F479 Демон емоджи U+1F479 👹️ Японски демон . Они е демон и зъл дук от ада от японската митология. Той е отвратително същество с рога и лови зли души. Традиционна премяна в новогодишната нощ, за да прогони злите духове.
U+1F47A Японски коболд U+1F47A 👺️ Японски коболд. Тенгу (в превод: небесно куче) е името на японско митично създание. Има свръхестествени сили и носи бедствие. Червената маска има вежди и брада и забележимо дълъг нос.
U+1F921 Емоджи палячо U+1F921 🤡️ Лице палячо. Спри да се лигавиш! Гримирано клоунско лице от света на цирка. Израз на разтуха и забавление, но може и да предизвика страхове у някои хора, най-късно след филма на ужасите на Стивън Кинг „То“.
U+1F4A9 Лайно емоджи U+1F4A9 💩️ Купчина лайна. Ооо не, по дяволите! Комичната версия на купчина лайна. Може да опише ситуация, да замени истинската дума или да критикува изявление на чат партньора.
U+1F47B Призрак емоджи U+1F47B 👻️ Призрак. Смешно усмихнатят дух е твърде сладък, за да плаши другите и да причини вреда. Символ за Хелоуин или шеговито за страшни неща, например филми на ужасите.
U+1F480 Череп емоджи U+1F480 💀️ Череп. Това е изключително опасно! Емоджито череп символизират смърт и опасност. Може да е израз на истинска заплаха, но също така може да се използва саркастично или хумористично.
U+2620 Череп с кости емоджи U+2620 ☠️ Череп с кости. Бъди предпазлив и бдителен! Черепът с кръстосани кости е символ за смъртта. Предупредителен знак за токсични вещества и опасности.
U+1F47D Извънземно емоджи Whatsapp U+1F47D 👽️ Извънземно. Извънземните са тук! Символ за извънземно същество. Усмихва се любезно и идва с мирни намерения.
U+1F916 Емоджи робот U+1F916 🤖️ Лице робот. Устата в лицето на робота наподобява гримаса. Човек е като дистанционно управлявано и работи като робот. Може да се използва и за бездушни хора или да се отнася за изкуствен интелект и научнофантастични филми.
U+1F383 Хелоуин тиква U+1F383 🎃️ Тиквен фенер. Дай сладко, иначе ще ти дам кисело! В издълбана тиква с физиономия се поставя свещ. Традицията на Хелоуин е донесена в САЩ от ирландски имигранти. Емоджито обикновено се изпраща като символ за Хелоуин.
U+1F63A Емоджи смееща се котка U+1F63A 😺️ Усмихващо се котешко лице с отворена уста. Усмихнатото котешко лице, е израз на щастие и радост, използвано предимно от любители на котки. Оприличането с котка може да стои за женствеността.
U+1F638 Хилеща се котка Facebook U+1F638 😸️ Хилещо се котешко лица с усмихнати очи. Котешко лице, което е в много добро настроение. Очите й се усмихват, усмихва се широко и е много доволна. С нея чат партньорът може да се забавлява.
U+1F639 Просълзена котка U+1F639 😹️ Котешко лице с от радост просълзени очи. Котешко емоджи с присвити очи и отворена уста. Едва се държи на крака от смях и се смее до сълзи. Нещо е изключително смешно или нелепо, човек е облекчен и има сълзи от радост в очите.
U+1F63B Котка със сърцевидни очи U+1F63B 😻️ Усмихнато котешко лице със сърцевидни очи. Прещастливо котешко лице със сърцевидни очи. Влюбена или много благодарена за приятелска услуга. Харесва нещо много и изразява възхищение.
U+1F63C Дръзко усмихваща се котка U+1F63C 😼️ Котешко лице с дръзка усмивка. Котка се смее предизвикателно с дръзко повдигнати устни. Подиграва се, саркастична е или си прави майтап за твоя сметка. Може да е във флиртуващо настроение. Но бъди и внимателен, имай си едно на ум.
U+1F63D Целувка котка емоджи U+1F63D 😽️ Целуващо котешко лице със затворени очи. Котка със зачервени бузи и затворени очи. Пресвила устните си, би искал да те целуне. Котките имат репутацията на всикателни същества, които показват привързаността си по-скоро предпазливо.
U+1F640 Изтощена котка емоджи U+1F640 🙀️ Изтощено котешко лице. Котката е уморена и изтощена. Тя има празен поглед, бели очи и държи лапите си до отворената уста. Сега има нужда от почивка. Реакция върху нещо скандално или шокиращо.
U+1F63F Плачеща котка Whatsapp U+1F63F 😿️ Плачещо котешко лице. Лице на котка със свити надолу вежди и ъгли на устата. Тя е тъжна, по бузата й тече сълза. Получила е лоши новини. Израз на съпричастност.
U+1F63E Мръщеща се котка U+1F63E 😾️ Мръщещо се котешко лице. Мръщещо се лице на мърмореща котка. Ъглите на устата и мустаците сочат надолу. В лошо настроение е, разочарована е и се е отвърнала нацупена. Известна като Grumpy Cat, мръщеща се котка, която се превърна в интернет явление.
U+1FAF6 Жест на сърцето Whatsapp U+1FAF6 🫶️ Ръцете образуват сърцето. Пръстите на тези две съединени ръце образуват сърце. Той може да се използва според червеното сърце ❤ и означава любов, благодарност и признание. Популярен жест при селфита или ваканционни снимки с приятели.
U+1F932 Молещо се смайли U+1F932 🤲️ Ръце събрани за молитва. „Моля се, днес всичко да мине добре“ или „Можеш ли да ми дадеш някой лев назаем?“. Събраните длани представляват форма на молитва или молба за милостиня. Знак за отворена книга в американския жестомимичен език.
U+1F450 Две ръце емоджи U+1F450 👐️ Отворени ръце. Две отворени ръце се простират към отсрещния. Стоят за обич и откритост. Може също да представляват прегръдка.
U+1F64C Човек държи ръце нагоре U+1F64C 🙌️ Човек повдигнал тържествуващо ръце нагоре. Алилуя! Ръцете са простряни нагоре, за да празнуват. Организира парти, танцува диво и весело, в добро настроение е и се забавлява. Може да стои и за “Banzai”, японски зов, който носи щастие и радост, в продължение на 10.000 години.
U+1F44F Пляскащи ръце U+1F44F 👏️ Пляскащи ръце. Браво, много добре се справи! Емоджито показва две ръце, които пляскат. Стои за одобрение и почит. Може да се използва и саркастично, когато нещо наистина не заслужава аплодисменти.
U+1F91D Емоджи ръкостискане U+1F91D 🤝️ Ръкостискане. Дай ръка! Ръкостискането може да представлява поздрав или сбогуване, като знак за съгласие или за сключване на сделка. Двама души, държащи се за ръце или в преносен смисъл да подадеш някому ръка.
U+1F44D Палец нагоре Like емоджи U+1F44D 👍️ Палец нагоре (жест на одобрение). Браво! Ръката с палец нагоре стои за одобрение, съгласие и подкрепа. Внимание: в арабските страни се тълкува като вдигнат среден пръст.
U+1F44E Палец надолу Dislike емоджи U+1F44E 👎️ Палец надолу (жест на одобрение). Това беше наистина лошо! Палец надолу стои за отхвърляне, неодобрение и неприязън. Известен също като фалшив мит за смърт, при боеве на римски гладиатори.
U+1F44A Юмрук емоджи U+1F44A 👊️ Юмрук. Протегнатият юмрук означава „Чукни!“ - насърчение. Поздрав между приятели или жест за споразумение. Може да се тълкува и като заплашителен жест.
U+270A Повдигнат юмрук Whatsapp U+270A ✊️ Повдигнат юмрук. Мога да го направя! Вдигнатият юмрук предполага власт и сила. Това е нещо, в което вярваш. По същия начин политически жест и символ на противопоставяне, солидарност и съпротива.
U+1F91B Юмрук на ляво емоджи U+1F91B 🤛️ На ляво сочещ юмрук. Това пасва като юмрук на окото! (Немска поговорка) Във връзка с други емоджита е знак за попадение. Небрежна форма на поздрав. Жестът е известен като „чукни“-юмрук или поздрав с юмрук или разговорно гето-юмрук.
U+1F91C Юмрук на дясно емоджи U+1F91C 🤜️ На дясно сочещ юмрук. Свита на юмрук ръка, сочеща на дясно. Жеста се използва за поздрав между приятели, в знак на уважение, одобрение или поздравление.
U+1F91E Кръстосани пръсти символ U+1F91E 🤞️ Ръка с кръстосани пръсти. Затворената длан с кръстосани среден пръст и показалец се използва, за да се пожелае някому щастие. Децата обикновено използват този жест, за да дадат обещание или клетва.
U+270C Victory / Победа емоджи U+270C ✌️ Жест за Victory / Победа. Не се обиждай! Символ за мир, станал известен през 60-те от хипитата. Жестът с ръка Victory означава победа. Може да се разбере обидно в Англия в знак на жена с разтворени крака.
U+1FAF0 Символ на кръстосания показалец и палеца U+1FAF0 🫰️ Ръка с кръстосани показалец и палец. Кръстосаният палец и показалец е жест, който често се използва във връзка с парите. Или за събиране на дългове, или защото нещо струва скъпо. От друга страна, в Южна Корея “сърцето с пръст“ означава любов и връзка.
U+1F91F ILY / Обичам те Whatsapp U+1F91F 🤟️ Жест за обичам те. Юмрукът с протегнат малък пръст, показалец и палец означава на американския жестомимечен език „I love you“, т.е. „Обичам те.“ Знакът ILY главно предава общо, положително послание.
U+1F918 Ръка показваща рога емоджи U+1F918 🤘️ Хеви метъл жест. Rock on! Протегнат малъкия пръст и показалец, показващи рогчета. Знакът е жест на феновете на метъл музиката, който може да има и много други значения: изневяра (поставени рога на съпруг / съпруга), знак за отбраняване на нещастието, дяволски поздрав или свещен жест в будизма.
U+1F44C Окей емоджи Facebook U+1F44C 👌️ Знак за „всичко е наред“. Палецът и показалецът образуват О. Означава думата „Окей“. Знак за одобрение, споразумение или че всичко е наред. Внимание, в някои страни се смята за неприлично и обидно („Задник/Анус“).
U+1FAF3 Ръката която посяга към нещо U+1FAF3 🫳️ Ръката с дланта надолу. Аз държа конците! Дланта на ръката е насочена надолу. Това е да се стремиш към нещо или да се откажеш от нещо. В някои култури този знак се използва и като молба (“Отиди си“ или “Отиди си бавно“).
U+1FAF4 Ръка със символ на дланта нагоре U+1FAF4 🫴️ Ръка с дланта нагоре. Дай ми го! Ръка с отворена нагоре длан, сякаш иска, хваща или предлага нещо. Но тя може да означава и “Следвай ме“ или “Протягам ти ръка“. Дали тълкуването е положително или отрицателно, зависи от контекста.
U+1F448 Ръка сочеща наляво U+1F448 👈️ Горната част на ръката сочи наляво. В тази посока! Показалеца сочи наляво. Може да показва посока, да насочва към нещо или да маркира важната част на съобщение.
U+1F449 Ръка сочеща надясно U+1F449 👉️ Горната част на ръката сочи надясно. Показалецът сочи вдясно. Насочва вниманието върху нещо или напомня за нещо. Може също да бъде предупредително поклащане на показалеца.
U+1F446 Повдигнат показалец U+1F446 👆️ Горната част на ръката сочи нагоре. Вдигнат показалеца като предупреждение или за подчертаване на изявление. Може да означава също „имам време“ или „аз ще участвам“. Иска да привлече вниманието към нещо.
U+1F447 Показалец надолу емоджи U+1F447 👇️ Горната част на ръката сочи надолу. Ръка с показалец насочен надолу. Искате да привлечете вниманието към нещо: виж текста по-долу! Или не се чувстваш добре, просто си “down”.
U+261D Показалец нагоре U+261D ☝️ Показалеца сочи нагоре. Вдигнатият показалец означава заплаха: Внимавай! Може също да бъде жест за инструкции. Някой иска да направи съобщение или да каже нещо важно.
U+270B Повдигната длан емоджи U+270B ✋️ Повдигната длан. Емоджи показва вдигната длан с изправени пръсти. Това е едновременно поздрав за посрещане или сбогуване, както и за „Спри, това е достатъчно!“. Дай пет, за поздрав или за да отпразнува успех.
U+1F91A Повдигната горна част на ръката емоджи U+1F91A 🤚️ Повдигната горна част на ръката. Вдигната ръка, която е обърната навън (гърба на ръката). Някой би искал да привлече вниманието, например За да попита нещо или за да сигнализира участието си.
U+1F590 Ръка разперени пръсти U+1F590 🖐️ Вдгната ръка с разперени пръсти. „Не се приближавай“ или „Спри, изчакай!“ Ръката с разперени пръсти може да показва също числото 5 или „Дай пет“.
U+1F596 Вулканичен поздрав емоджи U+1F596 🖖️ Вулканичен поздрав. Пръстите са разперени между безименния и средния пръст, за да образуват „V.“ Този знак произхожда от еврейска благословия. Известен от сериала „Стар трек“ (Вулкански поздрав) и мистър Спок „Живей дълго и в мир“.
U+1F44B Помахваща ръка емоджи U+1F44B 👋️ Помахваща ръка. Здравей или Довиждане! На добър път! Приветливо махащата ръка може да се използва както за посрещане така и за сбогуване. Или саркастично, ако си пожелаваш някой или нещо да изчезне.
U+1F919 Символ с тъка „Обади се!“ U+1F919 🤙️ Знак с ръка „Обади ми се!“. Затвореният юмрук с изпънат палец и кутре има подобна на телефон форма. “Обади ми се” или “Нека скоро да се чуем”. Подобно на поздрава на сърфиста “Hang Loose”.
U+1FAF2 Емотикон с ръка наляво U+1FAF2 🫲️ Ръка, сочеща наляво. Стискам ти ръката! Ръката е насочена наляво. Може да представлява мирно предложение. Тя представлява ръка за помощ, която се протяга за нещо, или в комбинация с ръката, сочеща надясно, представлява ръкостискане.
U+1FAF1 Емотикон с ръка надясно U+1FAF1 🫱️ Ръка, сочеща надясно. Завийте надясно! Ръката сочи надясно. Може да означава самата ръка или движението, например докосване, вземане, посочване. В комбинация с ръката, сочеща наляво, емоджитата представляват ръкостискане. 🫱🫲
U+1F4AA Бицепс емоджи U+1F4AA 💪️ Стегнат бицепс. „Ще се справиш!“ или „Чувствам се силен!“ Ръка със стегнат бицепс. Използва се и във връзка със спорта, например фитнес.
U+1F595 Среден пръст емоджи Whatsapp U+1F595 🖕️ Ръка с протегнат среден пръст. Показването на среден пръст се използва в западните култури като жест на неуважение и обида.
U+270D Ръка с химикал емоджи U+270D ✍️ Пишеща ръка. Дясна ръка държаща химикал. Свързано с писане. Ще се свържа с теб като ти напиша съобщение. Предстои тест в училище. Сътворявам стихотворение за любимия човек.
U+1F64F Молещ се човек U+1F64F 🙏️ Ръце в молитва. Две сърани ръце. Човек е замислен, казва молитва или се надява на просветление. Използва се и в знак на благодарност.
U+1FAF5 Посочване на пръст Whatsapp U+1FAF5 🫵️ Показалец, насочен към зрителя. Вие. Показалецът на ръката сочи към зрителя. Знакът може да означава “Ти си значим“ или “Ти го заслужаваш“. Често се използва и в маркетинга за привличане на вниманието.
U+1F9B6 Стъпало емоджи U+1F9B6 🦶️ Стъпало. Най-после мога да се събуя бос. Човек ще пътува или би искал да получи масаж на краката от любимия човек. Някои харесват краката, други ги мразят, някои имат вонящи крака, а трети имат добре поддържани крака. Краката ни ни носят и са символичната основа на нашето тяло.
U+1F9B5 Крак Whatsapp U+1F9B5 🦵️ Крак. „Имаш страхотни крака“ или „Утре ще тренираме краката“. Краката ни ни пренасят 130 000 км в хода на нашия живот, което е около три пъти обиколката на земята. Човекът е единствения бозайник, който се предвижва на два крака. В крака се намира най-голямата кост, най-голямата става и най-големият мускул в нашето тяло.
U+1F48D Пръстен емоджи U+1F48D 💍️ Пръстен. Искаш ли да се ожениш/омъжиш за мен? Или „Взета съм вече!“ Пръстенът е с диамант, най-ценният скъпоценен камък на света. Използва се най-вече по отношение на връзки или за да се изрази одобрение.
U+1F484 Червило емоджи U+1F484 💄️ Червило. Ще се накипря! Червилото краси милиони женски устни по целия свят. Ярко червения цвят се асоциира със страст, жизнерадост и привлекателност. Стои за партита, мода и забавление. Често се комбинира например с танцуващото емоджи, за да се планира забавна вечер.
U+1F48B Отпечатък от целувка емоджи U+1F48B 💋️ Отпечатък от целувка. Червен, чувствен отпечатък на устни. Тя иска да те целуне, и оставя отпечатък от червилото си. Може да означава “Ти си съкровище“ или “Благодаря!”
U+1F444 Уста емоджи U+1F444 👄️ Уста. Леко отворена уста и зачервени, пълни устни, имат силен, превличащ ефект и върху двата пола. „Изпращам ти целувка“ или „Тази вечер ще пея на партито“.
U+1FAE6 Символ за прехапване на устните U+1FAE6 🫦️ Прехапване на устните. Сигнали за прехапване на устните: Мисля, че си секси и искам да флиртуваме! Но тя може да се използва и като символ на тревожност, напрежение или несигурност. Попитайте събеседника си за мнението му.
U+1F9B7 Зъб Facebook U+1F9B7 🦷️ Зъб. Страдам от зъбобол или ще преслушам някой. Трябва бързо да си измия зъбите или на бебето му растат зъби. Емайлът е най-твърдият материал в човешкото тяло и 22 милиона бактерии живеят в устата.
U+1F445 Език емоджи U+1F445 👅️ Език. Изплезването на езика е детински жест на непослушание и предизвикателство. Може да се използва за подсилване на шега, направена да дразни или провокира. В добро настроение съм и се забавлявам!
U+1F442 Ухо емоджи U+1F442 👂️ Ухо. Ухото емоджи може да означава „Чувам нещо“ или „Имаш пълното ми внимание“. Освен това ухото е една от еротичните зони при мъжете и жените.
U+1F443 Нос емоджи U+1F443 👃️ Нос. Носът като цяло стои за обонянието. Емоджито показва, че нещо има силна миризма. В зависимост от контекста, това може да е с повече или по-малко мило значение.
U+1F463 Следа от крак емоджи U+1F463 👣️ Отпечатък/следа от крак. Двата отпечатъка показват трудности, които скоро ще бъдат преодоляни със собствени усилия. Използва се и като символ за кракчетата на бебето. Или също: На път съм!
U+1F441 Око U+1F441 👁️ Око. Държа те под око! Нещо е интересно за гледане или се наблюдава. В древните култури често е религиозен знак, като окото на Хорус или лошия поглед в Ориента.
U+1F440 Очи емоджи U+1F440 👀️ Очи. Внимание, някой те наблюдава! Две очи гледат наляво. Нещо се наблюдава и проверява. Стоиш под наблюдение!
U+1FAC5 Човек с корона емотикон U+1FAC5 🫅️ Лице с корона. Вие сте толкова благородни! Човекът с корона е символ на властта, статута, благородството и монархията. Или да се подигравате с човек, който смята, че е твърде добър за себе си. В повечето случаи емотиконът се използва в положителен контекст.
U+1F9CC Емотикон на трол U+1F9CC 🧌️ Трол. Обичам фентъзито! Митичното същество от скандинавската митология със зелена кожа и голям нос е трол. Емотиконът обаче може да се използва и за умишлено дразнене на други потребители на интернет (“тролене“).
U+1FAC3 Бременна човешка емотикона U+1FAC3 🫃️ Бременният мъж. Мъжът е сложил ръце на бременния си корем. Може да изразява също, че човек се е хранил много пищно и добре. Използва се и на шега за “бирено коремче“. Емотиконът обикновено има положително значение.
U+1FAC4 Емотиконка за бременни U+1FAC4 🫄️ Бременна. Човекът е прегърнал корема си и очевидно е бременна. Използва се също за илюстриране на степента на ситост (бебе на храна) или за изобразяване на бирено коремче. Бременността е представена тук независимо от пола.
Категории