Животни и природа емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със животни и природа емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Категория: животински и природни емоджита

Емоджи Значение Уникод
Куче емоджи U+1F436 🐶 Кучешко лице
Сладко кучешко лице с висящо езиче и ушички. Стои за безусловна лоялност и преданост. Може да се отнася за собствения домашен любимец („Обичам кучето си.“) или за хора („Ти лукаво куче, токова!“).
U+1F436
Котка емоджи U+1F431 🐱 Котешко лице
Симпатичните, игриви и пухкави кадифени лапички, са едни от най-популярните домашни любимци, особено в големите градове. Котките се считат за независими, упорити със седмо чувство. Те символизират мъдрост, щастие, индивидуалност, както и обич и нежност.
U+1F431
Мишка емоджи U+1F42D 🐭 Лице на мишка
Мишките се считат за малки и сладки, но също така срамежливи и безпомощни. Сивата мишка наричаме незабележим, срамежлив и скромен човек.
U+1F42D
Хамстер емоджи U+1F439 🐹 Лице на хамстер
Харесвам те! Нощно активния гризач е популярен домашен любимец за деца. Той събира храна за зимата и върти кръгове в хамстеровото си колело. Символизира вътрешния мир и удовлетворение.
U+1F439
Заек емоджи Whatsapp U+1F430 🐰 Лице на заек
Сладко лице на зайче в анимационен стил с две дълги уши. Може да се използва за Великден или за пролет като цяло. Мнозина го свързват с пухкава козина, семеен дух и активен сексуален живот.
U+1F430
Лисица Facebook U+1F98A 🦊 Лисе на лисица
Ах ти стара лисицо! Червената лисица с пухкава опашка е семейно животно. Тя се смята за особено хитра и умна. В приказките тя използва слабостите на другите, мами и е коварна.
U+1F98A
Лице на мечка емоджи U+1F43B 🐻 Мечка
Сладко плюшено мече. Стои за гушкането. Мечката може да стои на два крака като човек. Възхищават й се заради сила й но може да бъде и страховита.
U+1F43B
Панда емоджи U+1F43C 🐼 Панда
Отивам на концерт на групата Cro! Пандите идват от Китай, хранят се с бамбук и са заплашени от изчезване. Човек намира нещо за много сладко или като израз на обич в рамките на приятелство.
U+1F43C
Коала смайли U+1F428 🐨 Коала
Коалата означава сладост или доброта и събужда защитни инстинкти. Второто най-известно австралийско животно се храни с евкалипт и спи по 20 часа на ден.
U+1F428
Тигър емоджи U+1F42F 🐯 Лице на тигър
Великолепното животно стои за сила, котешки маниер и нагон. Има централно значение в Азия. Там тигърът се смята за мъдър водач (будизъм) и национално животно (Индия), той е символ на храброст и сила (Китай) и знак в китайски зодиак.
U+1F42F
Лъв U+1F981 🦁 Лице на лъв
Сладка лъвска глава. Цар на животните и джунглата. Мощен, опасен ловец, възвишен владетел над глутницата си и символ на властта.
U+1F981
Крава Whatsapp U+1F42E 🐮 Лице на крава
Селскостопанското животно осигурява на човека мляко и месо. Кравата е работно, а в Индия - свещено животно. Използва се също и като обидана дума за тъп, бавно загряващ човек.
U+1F42E
Свинска глава свинско лице U+1F437 🐷 Лице на прасе
Отива му - като на свинче звънче. В Германия в новогодишната нощ се поставя фигурка на прасенце до фигурка на коминочистач за късмет. Представлява просперитет и богатство.
U+1F437
Нос на прасе U+1F43D 🐽 Свински нос
Тук изглежда като в свинарник. Носа на прасето наподобява на контакт. Някой е малко мръсен и разхвърлян (ти малко прасенце!) Или може да яде много (ядеш като прасе.).
U+1F43D
Жаба емоджи U+1F438 🐸 Лице на жаба
Не крякай като жаба! В митологията стои за плодородие, смърт и прераждане. Може да се види и във връзка с принца-мечта от проказките (целуни жаба). Известен също като Кермит жабока (Мъпет Шоу).
U+1F438
Маймунксо лице Whatsapp U+1F435 🐵 Лице на маймуна
Маймуни трици не ядат. Маймунски номера. Някой се прави на маймуна. Може да се използва и закачливо, като се будалкате или пращате за да заместите думата за самото животно.
U+1F435
Маймина с ръце пред очите U+1F648 🙈 Не гледай зло маймуна
Маймуната държи очите си затворени. Затваря си очите пред нещо / истината или засрамено (дори засрамване за друг човек). Мидзару е една от трите мъдри маймуни. В преносен смисъл си затваря очите пред лошото.
U+1F648
Маймуна с руце на устата U+1F64A 🙊 Не говори зло маймуна
Маймуната държи устата си затворена с две ръце. Тайната се пази, не се говори за нещо, не иска да говори за нещо лошо или тайната се е изплъзнала. Ивадзару е една от трите мъдри маймуни.
U+1F64A
Маймуна с ръце на ушите U+1F649 🙉 Не слушай зло маймуна
Маймуната покрива ушите си. Няма да чуе нищо лошо или отрицателно. Избягва истината и не слуша отсрещния си. Кикадзару е една от трите мъдри маймуни.
U+1F649
Маймуна емоджи U+1F412 🐒 Маймуна
Не прави маймунджулъци! Палавата маймуна е израз за активност, радост, игривост. Мило нарицателно за майтапчия и деца, които обичат да се катерят като маймунки. Може също да означава „ти глупава маймуна“ или „изтягам се вкъщи“. Често се използва в контекста на животни, зоологически градини и гори.
U+1F412
Лице на кокошка емоджи U+1F414 🐔 Кокошка
По принцип стои за страх и страхливост ("Не бъди страхлива кокошка"). Тя идва в много фрази: "гладната кокошка просо сънува", "Като изплашено пиле", "Ти глупава кокошка" или "да обикаляш като кокошка без глава ". Китайски зодиакален знак в хороскопа.
U+1F414
Пингвин емоджи Whatsapp U+1F427 🐧 Пингвин
Пингвинът е символ на студа. Намек за особенно непохватен и тромав човек. Символизира също баланс и разум. Може също да носи вест за растеж на семейството / потомство.
U+1F427
Птица Whatsapp U+1F426 🐦 Птица
Една птичка пролет не прави. Рано пиле рано пее. Изразява свобода, безгрижност и въображение. Символизира душата в духовно отношение.
U+1F426
Пиленце Whatsapp U+1F424 🐤 Пиленце
Закръглено тяло, пухкава перушина, голяма глава и непохватна походка - като повечето животински бебета и пиленцето е изключително сладко. Човек е непохватен, Великден се задава или символ за селска идилия.
U+1F424
Пиленце в черупка от яйце U+1F423 🐣 Пиленце в черупка от яйце
Сладко пиленце се излюпва от яйцето и вижда света за първи път. Популярен символ за Великден. Представлява ново начало, сладост или раждане на бебе.
U+1F423
Пиленце емоджи Facebook U+1F425 🐥 Пиленце погледнато отпред
Голяма глава, жълти пера, клюн и големи очи. Сладкото, новоизлюпено пиле изразява невинност и незнание. „Нямах представа“ или „нямам вина“.
U+1F425
Патка U+1F986 🦆 Патка
Акъл море, патки пасе! Популярни езерни жители в парковете. Патицата обитава всички континенти, с изключение на Антарктида. Стои за човешката глупост. Ум царува, ум робува, ум патки пасе. Освен това патицата е символ на просперитет и репутация.
U+1F986
Граблива птица емоджи U+1F985 🦅 Орел
Краля на небесата! Разбойник с остри нокти и орлов поглед. Символ на САЩ, както и желанието за свобода, достойнство и стремеж към по-висши цели.
U+1F985
Бухал U+1F989 🦉 Сова
Символ на мъдростта. Совата и роднината й кукумявката се свързват с негативно суеверие. В призрачни сцени във филмите, често можете да чуете характерния зов на совата.
U+1F989
Прилеп емоджи U+1F987 🦇 Прилеп
Емоджи за Батман. Нощно активния прилеп послужи като основа за Дракула на Брам Стокър. Единственият летящ бозайник. Изразява безсмъртие и прераждане.
U+1F987
Вълк емоджи U+1F43A 🐺 Лице на вълк
Самотният вълк виещ към луната. В приказките като "Червената шапчица" или "Вълкът и седемте козлета" често зъл персонаж, като вълк в овча кожа. Символ за независимост, но и за силна семейна обвързаност.
U+1F43A
Диво прасе смайли U+1F417 🐗 Диво прасе
Видяхме диво прасе! Глиганите имат груба четина и са адаптивни и всеядни. Те са плашливи и нощно активни. Любимо ястие на Обеликс. Търсач на трюфели във Франция. Полицейски глиган дори се вписа в Книгата на рекордите на Гинес. Емоджито може да намеква и за агресивност и несъобразителност.
U+1F417
Кон емоджи U+1F434 🐴 Лице на кон
Конете се считат за лоялни и умни. Популярни като селскостопански животни и транспортни средства. Вдъхновяващи и мощни. Обида за хората с не толкова привлекателно лице и с изразена челюст и за хора, които се смеят неудържано.
U+1F434
Еднорог емоджи U+1F984 🦄 Еднорог
Еднорогът: бял кон с магически сили и рог на челото. Митичните същества стоят за уникалност, чистота, невинност и детска наивност. Символ на доброто.
U+1F984
Калинка Facebook U+1F41E 🐞 Калинка
Желая ти късмет! Червената калинка с черните точки се счита за символ на щастие и къзмет и често се среща на картички за рожден ден.
U+1F41E
Комар емоджи U+1F99F 🦟 Комар
Досаден си като комар! От 3600 вида по света, има около 100 в Германия. Предимно във вечерните часове и в близост до стоящи води ще намерите досадните насекоми. Само женските комари хапят, те имат нужда да се хранят с кръв за да отлагат яйцата си.
U+1F99F
Скакалец U+1F997 🦗 Крикет
Лагерни огньове, топли летни вечери. Церпащите насекоми могат да бъдат щурци, скакалци или крикети. Една от десетте библейски напасти, храна за животни и хранителна тенденция на бъдещето. Стои също за мрачно настроение, щури идеи („Пак ли имаш щурци в главата?“), за странности или алчен човек.
U+1F997
Паяк емоджи U+1F577 🕷 Паяк
Гледката на паяка се свързва по целия свят със страх и отвращение. Чат партньора ти иска да те шокира или подраъни. Символ за Хелоуин или Спайдърмен.
U+1F577
Паяжина емоджи U+1F578 🕸 Паяжина
Да оплетещ някого в мрежата си! Паяжината, осукана от коприната на паяк, служи предимно за улов на плячка. Може да показва капан или опасност. Символ за Хелоуин и страхотий.
U+1F578