💎️ Обекти емоджита със значение

You are here.

Тук ще намеруш списъка със обекти емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

⌚️Часовник
„Трябва да побързам“ или „Кога ще бъдеш там?“. Уред за измерване на времето и статусен символ. Емоджито се използва в контекст, свързан с времето, например дати, крайни срокове, насрочени срещи или закъснения.
Покажи още

Emoji Категория: Обекти

U+231A
⌚️Часовник Whatsapp U+231A
⌚️ Часовник
„Трябва да побързам“ или „Кога ще бъдеш там?“. Уред за измерване на времето и статусен символ. Емоджито се използва в контекст, свързан с времето, например дати, крайни срокове, насрочени срещи или закъснения.
U+1F4F1
📱️GSM емоджи U+1F4F1
📱️ Мобилен телефон
Това емоджи е по-малко свързан със самия мобилен телефон.По-често се използва във връзка с обаждания: „Вдигни си телефона!“ или „Трябва да направя бързо повикване“.
U+1F4F2
📲️GSM със стрела емоджи U+1F4F2
📲️ Мобилен телефон със стрела от ляво
Мобилен телефон със стрелка, насочена към него. Показва входящо обаждане или друго действие свързано с мобилния телефон.
U+1F4BB
💻️Лаптоп U+1F4BB
💻️ Лаптоп
Представлява MacBook. Обикновено се използва във връзка с компютри или работа. „Трябва да завърша нещо“ или „Пожелавам си нов лаптоп“.
U+2328
⌨️Клавиатура Facebook U+2328
⌨️ Клавиатура
Време е да напишете нова глава! Седял си цял ден пред компютъра, вършил си офис задачи или пишеш нещо, например книга, блог или своята теза по някаккъв въпрос. Клавиатурата може да изразява както инструмент или също като компютъра, да символизира личния потенциал от дарби.
U+1F5A5
🖥️Компютър U+1F5A5
🖥️ Настолен компютър
Погледни екрана! Обикновено стои за работа на компютъра или компютърни игри. Но това може да означава и „Купих си нов компютър“.
U+1F5A8
🖨️Принтер Whatsapp U+1F5A8
🖨️ Принтер
Трябва да отпечатам още нещо! По принцип принтерът означава офис работа, стои за колегата, който отново е причинил задръстване на хартия, или за технологията на 3-D принтерите.
U+1F5B1
🖱️Компютърна мишка емоджи U+1F5B1
🖱️ Компютърна мишка
Емотикона показва бяла компютърна мишка с три бутона (при Apple има само един бутон). Като цяло стои за работата с компютър.
U+1F5B2
🖲️Тракбол U+1F5B2
🖲️ Тракбол
Тракбол за работа с компютъра. Работи като тракпад или мишка. Често във връзка с компютърни игри или аксесоари. Чат партньора ти е зает на компютъра.
U+1F579
🕹️Джойстик емоджи U+1F579
🕹️ Джойстик
Искам да разцъкам още една игра! Джойстик на слот машини в аркадни игри. Като цяло се отнася до компютри, конзоли и всичко свързано с електронните игри.
U+1F5DC G-стяга U+1F5DC 🗜️ Дърводелска стяга. Ще те хвана в менгеме! Метална дърводелска стяга / C-скоба / подобно на менгеме, символизира притискането на предмети или хора.
U+1F4BD Минидиск в кутийка U+1F4BD 💽️ Минидиск. Намерих стар уокмен! Едно време революцията на звукозаписите, форматът за запис на аудио и съхранение на данни бе прекратен и заменен от MP3 плейъри. В Япония най-често се срещаше минидиска.
U+1F4BE Дискета емоджи U+1F4BE 💾️ Дискета. Това ще си го запаметя! Междувременно остаряло, но от 1970 до 90-те години, популярен формат за съхранение на данни за компютъра. Символ за функцията “Запазване” в компютърните програми.
U+1F4BF Компакт диск  U+1F4BF 💿️ Компакт диск. Дълго време CD-то се считаше за най-разпространения начин за съхранение на данни и възпроизвеждане на музика и филми. Почти заменен от технологията стрийминг. Символично стои за наличието на огромен обем информация.
U+1F4C0 DVD Whatsapp U+1F4C0 📀️ Дививи DVD. Филма го имаме на DVD! Формат за съхранение на данни за възпроизвеждане на филми или музикални албуми. Може да се ползва и като символ за Blue Ray или за (остаряла) технология като цяло. DVD филм може да намеква, че се нуждаете от разтуха.
U+1F4FC Видеокасета емоджи U+1F4FC 📼️ Видеокасета. „Нека тази вечер да гледаме филм у дома“. VHS касетата е носталгична реликва от 80-те години. Тя беше много популярен до края на 90-те. Форматът беше заменен от DVD.
U+1F4F7 Фотоапарат Whatsapp U+1F4F7 📷️ Фотоапарат. Необходима е нова камера, предстои фото сесия или обработката на снимките ще отнеме още малко време. Емоджи показва класическа камера за правене на снимки. Символ за снимка, фотограф или притежател на авторски права (фотокредит). Камерата също така означава памет, тя напомня за съхранен опит и преживявания, които трябва да се използват.
U+1F4F8 Фотоапарат със светкавица предмет U+1F4F8 📸️ Фотоапарат със светкавица. Можеш ли да ме снимаш? Отнася се до фотографията. Задействаната светкавица показва, че се прави снимка. Искаш да посетиш забележителност и да направиш снимки.
U+1F4F9 Видеокамера емоджи U+1F4F9 📹️ Видеокамера. Гледат се видеоклиповете от последната почивка, някой е направил видео от снощното парти или се качва нов клип в социалните медии. С видеорекордера домашни видеоклипове са заснемани през 80-те и 90-те години. Символично видео камерата означава будност, желание за промяна, саморефлексия, обективност и промяна на собствената перспектива.
U+1F3A5 Филмова камера Facebook U+1F3A5 🎥️ Филмова камера. И екшън! Следващия епизод току-що бе заснет! Класическата, професионална филмова камера се използва в контекста на кино филми, филмовата индустрия или снимането на предавания. Емоджито може да послужи и като покана да направите свое собствено (неприлично) филмче.
U+1F4FD Прожектор смайли U+1F4FD 📽️ Филмов прожектор. Имаш ли желание да изгледаш един филм? Филмовият прожектор прожектира филм върху екран. Изразява предпочитанието или интереса към кино филмите и често служи като покана за уютна вечер.
U+1F39E Филмова лента емоджи U+1F39E 🎞️ Филмова лента. Това реалност ли е или просто филм? Събитията се случват като във филм или на някой му се е скъсала филмовата лента от пиене! Филмовите ленти са били използвани за разработване на движещи се изображения, тоест филми. От 1930 г. можете да чуете и звук към картината, от 1970 г. нататък, повечето филми бяха цветни.
U+1F4DE Телефонна слушалка U+1F4DE 📞️ Телефонна слушалка. Ей сега ще ти се обадя! Слушалка на старомоден, класически телефонен апарат вързан към стационарната мрежа. Някой говори по телефона или иска да се обади на другия. Популярна икона на смартфона, за всичко свързано с телефони и обаждания.
U+260E Телефон Whatsapp U+260E ☎️ Телефон. Някой ще ви се обади по-късно, ще ви върне обаждане или е висял по телефона през целия ден. Класически стационарен телефон. Също така служи като символ за телефонния номер.
U+1F4DF Пефджер емоджи U+1F4DF 📟️ Пейджер. Може да стане всеки един момент! Устройство за получаване на съобщения, използвано от спешните служби. Популярно средство за комуникация от 90-те години. Емоджито може да служи като покана да бъдете готов при повикване. Използва се и за професионална готовност при повикване.
U+1F4E0 Факс Whatsapp U+1F4E0 📠️ Факс. Има новини! Популярно комуникационно устройство за изпращанне на документи през 80-те и 90-те години. Счита се за старомоден, но все още се използва във фирмите. Символично стои за безпроблемна комуникация, контакт, копнеж за комуникация или нещо се нуждае от бързо разрешаване и взимане на мерки.
U+1F4FA Телевизор емоджи U+1F4FA 📺️ Телевизор. Уютна вечер пред телевизора или гледате предаване на живо като футболен мач. Старомоден телевизор, популярен преди въвеждането на плоския екран през 90-те. Отнася се до телевизията или устройството. Емоджито може да се използва и като символ на твърде удобно и мързеливо поведение. Човек пропуска доста неща.
U+1F4FB Радио Whatsapp U+1F4FB 📻️ Радио. Току-що го казаха по радиото! Старомодно, преносимо радио за приемане на предавания или музика. Стои за слушане на музика, новини или спорт. Символично означава комуникация, обмен и знания.
U+1F399 Студиен микрофон U+1F399 🎙️ Студиен микрофон. Микрофонът се използва за радио или студийни записи. За радиото, за музика или други записи. Микрофонът гарантира, че музиката или модерацията ще достигне много уши. Това може да бъде символ, че не трябва да пазите нещо за себе си, а да го съобщите публично - дори да не е лесно (а може би и неловко).
U+1F39A Плъзгач емоджи U+1F39A 🎚️ Плъзгач. В звукозаписното студио се записва албум или имате изява като DJ. Плъзгачът може да се използва за настройка на звуковия миксера. Може да се отнася до запис или редактиране на музика, както и музикални продукции.
U+1F39B Копчета U+1F39B 🎛️ Копчета. В студиото сме! С въртящите копчета се регулира звука на миксера. Емоджито стои за аудио техника, събития или музикални продукции. Или също: способен съм на мултитаскинг!
U+1F9ED Компас емоджи U+1F9ED 🧭️ Компас. В коя посока трябва да поема? Морският символ показва посоката на компаса и служи за ориентация, както и за навигация. Стои за самореализация и ориентирани към целта действия, но и за свързаност с дома и защита по време на пътуването.
U+23F1 Хронометър емоджи U+23F1 ⏱️ Хронометър. Спираш времето; чудиш се колко време ще отнеме дадено нещо или имаш само малко време. Секундомерът измерва времето между старта и финала. Часовникът се използва например по време на спорт или състезания.
U+23F2 Кухненски таймер U+23F2 ⏲️ Таймер. Не ти остава много време! Яденето скоро ще е готово. Таймерът отчита предварително зададено време. След като изтече времето, се чува аларма. Времето свърши! Позовава се на процеси с краен срок, времеви показания или срокове.
U+23F0 Будилник емоджи U+23F0 ⏰️ Будилник. „Кога ще се срещнем?“ Или „Не забравяй за уговорената срещата!“ Будилникът често служи за напомняне или да посочва краен срок или спешност.
U+1F570 Стар часовник Whatsapp U+1F570 🕰️ Часовник за над камината. Ти си старомоден! Декоративният часовник често стои над камината. Обект на класически интериорен дизайн или на доста старомодна среда. Символика на консервативното отношение.
U+231B Пясъчен часовник смайли U+231B ⌛️ Пясъчен часовник. Времето изтече! Часовник от началото на XIV век. Стои за времето, но и за преходността. Другият закънява, времето е минало бързо или нямаш време да чакаш.
U+23F3 Пясъчен часовник с течащ пясък U+23F3 ⏳️ Пясъчен часовник с течащ пясък. Времето лети ... Представлява времето, което изтичане в определена ситуация. Може да се използва като напомняне за нещо или като предупреждение “времето ти изтича”.
U+1F50B Батерия смайли U+1F50B 🔋️ Батерия. Собствения акумулатор трябва да се презареди, имаш нужда от почивка. Или е точно обратното: изгаряш от енергия! Също така иконката на телефона за нивото на батерията.
U+1FAAB Празна батерия усмивка U+1FAAB 🪫️ Слаба батерия. Батерията ми е изтощена, трябва ми кабел за зареждане! Използва се, за да покаже, че човек няма да е на разположение за известно време. Може да означава и физическо или умствено изтощение: Батериите са изтощени.
U+1F50C Щепсел U+1F50C 🔌️ Щепсел. Имам нужда от презареждане с енергия! Отнася се до захранването на електрическото оборудване, до контакта или до собственото ти енергийно захранване. Зареждащият кабел е бил забравен у дома или предстои посещение от електротехника.
U+1F529 Винт емоджи U+1F529 🔩️ Болт и гайка. Аз съм безопасен и на сигурно! Метален винт и съответстваща гайка. Емоджито също се използва във връзка с предстоящ ремонт.
U+2699 Зъбно колело емотикон U+2699 ⚙️ Зъбно колело. Емоджито символизира, че нещо трябва да се задвижи или пусне в движение. Може да означава и “Ти задвижваш живота ми!”
U+1F9F1 Тухла емоджи U+1F9F1 🧱️ Тухла. В момента къщата ни все още е строителна площадка! Кирпичените тухлите са най-старият строителен материал, за изграждане на къщи или замъци. Изкуствено направен камък от изпечена глина или керамика. Може да означава радост и щастие или ново начало.
U+1F4A1 Крушка Whatsapp U+1F4A1 💡️ Електрическа крушка. Включената крушка означава: Току що ми просветна! Хрумна ми гениална идея!
U+1F526 Джобно фенерче Whatsapp U+1F526 🔦️ Джобно фенерче. Фенерчето внася светлина в тъмнината. „Няма електричество“, „Някой те разследва“ или „Знам истината“. Използва се и като символ за къмпинг и нощни походи.
U+1F56F Свещ емоджи U+1F56F 🕯️ Свещ. Тока е спрял, да запалиш свещ (в църквата), да внесеш светлина в мрака или романтична вечеря. Осветителното средство с фитил обикновено е направено от восък. Представлява просветление, знание и прозрение.
U+1F9EF Пожарогасител смайли U+1F9EF 🧯️ Пожарогасител. Горещ спор се е разпалил; партньорът за чат се нуждае от охлаждане! Пожарогасителят служи като средство при борба с пожар.
U+1F6E2 Варел Whatsapp U+1F6E2 🛢️ Варел. Металено буре за съхранение или транспортиране на масло. Колата губи масло и трябва да отиде в сервиза, някой е преял и се чувства като буре или нещо е опасно и може да избухне около теб, като взривоопасен варел.
U+1F4B8 Пари с крила U+1F4B8 💸️ Пари с крила. Пачка пари с крила. Партньора ти за чат е ходил на покупки и е доста се е охарчил. Парите литват като едното нищо.
U+1F4B5 Доларова банкнота емоджи U+1F4B5 💵️ Доларова банкнота. Вързана пачка с банкноти. Доларът е валутата в САЩ и една от важните, водещи валути на световния пазар. Използва се във връзка с пари като цяло, както и с Щатите. В рапърски видеа е израз на богатство, разточителен начин на живот и лукс.
U+1F4B4 Йен банкнота U+1F4B4 💴️ Йен банкнота. 1871 бе внедрен японската валута Йена. Монетата от 500 Йена, е с най-висока стойност от монетите, намиращи се в обръщение (около 4,20 Евро). Емоджито се отнася до страната или до пари и богатства като цяло.
U+1F4B6 Пачка евра Facebook U+1F4B6 💶️ Евро банкнота. Пачка Евро-банкноти с бандерол. Официалната валута в повечето страни на Европейския Съюз. Човек живее в разкош и лукс, пръска пари на партито с отворени длани или си угажда по време на почивка.
U+1F4B7 Паунд Whatsapp U+1F4B7 💷️ Паунд банкнота. Ходи ли ти се на екскурзия до Англия? Британския Паунд е валутата в Обединеното Кралство. Отнася се до страната, валутата или пари като цяло.
U+1F48E Скъпоценен камък Whatsapp U+1F48E 💎️ Скъпоценен камък. Diamonds are a Girl's best friend. “Ти си важен за мен и те ценя като диамант.” Защото диамантите са за вечността. Символ на лукс и богатство.
U+2696 Везна емоджи Whatsapp U+2696 ⚖️ Везна. Везната е балансирана – двете страни имат еднаква тежест. Трудно е да се вземе решение, нито предимствата нито недостатъците надделяват. Символ за Юстиция (Богинята на справедливостта) правото и зодиакалния знак.
U+1F9F0 Кутия за инструменти U+1F9F0 🧰️ Кутия за инструменти. „Ще викна майстор“ или „Няма проблем, сам ще го ремонтирам!“. Практична кутия за съхранение и транспортиране на колекция от инструменти. Използва се в знак че някой е надарен , що се отнася до ремонти и поправки или че се нуждае от професионална помощ.
U+1F52B Пистолет емоджи U+1F52B 🔫️ Пистолет. Някой ти е опрял пистолет в гърдите. По принцип истинско оръдие, тук изобразено като детски пистолет. Пистолет може да причини голяма щета. Изпраща се в знак на силна ярост или като заплаха.
U+1F4B0 Чувал с доларов знак U+1F4B0 💰️ Чувал с пари. Чувал пълен с пари и доларов знак. Често употребявано в комикси като Дагоберт Дък или Сейфоразбивачите. Внимание! Когато се използва това емоджи, разговора се отнася за пари.
U+1F4B3 Кредитна карта Whatsapp U+1F4B3 💳️ Кредитна карта. Аз черпя! Нямаш пари в брой или кредитната карта да прегрее по време на покупки. На задната страна на кредитната карта има магнитна лента, поле за подпис и код за сигурност. Може да се отнася до покупка в интернет, открадната карта или разплащане като цяло. Освен това символизира лесен достъп до средства.
U+1FAAA Емотикони за карта за самоличност U+1FAAA 🪪️ Лична карта. Не забравяйте личната си карта! Това може да е лична карта, шофьорска книжка или студентска книжка. Свързва се с темите за контрол, власт или фалшива самоличност. Може би ви предстои преместване или пътуване.
U+26D3 Синджир емоджи Whatsapp U+26D3 ⛓️ Синджир. „Да вържеш някого“ oder „Една верига е само толкова силна, колкото най-слабото й звено“. Символ за неща, които са свързани помежду си.
U+1F9F2 Магнит смайли U+1F9F2 🧲️ Магнит. „Магически ме превличаш!“ или „Групата привлича публиката като магнит“. Магнитът винаги има два полюса: противоположни полюси се превличат, еднакви се отблъскват. Някой или нещо силно те привлича.
U+1F4A3 Бомба емоджи U+1F4A3 💣️ Бомба. “Да пуснеш бомбата”, “Новината удари като бомба” или “В бомбастично настроение съм”! Бомбата всеки миг може да се взриви: Може да стои за гняв или силно напрежение по време на писане на съобщението.
U+1F9E8 Фишек Whatsapp U+1F9E8 🧨️ Фойерверк. „Ти си върха!“ или „Внимание, взривоопасно“! Фойерверк или фишеци са пиротехнически предмети, предизвикващи експлозия. Фойерверк за Нова година, сигнализираща муниция или като завършек на театрално представление.
U+1F52A Японски кухненски нож емоджи U+1F52A 🔪️ Японски кухненски нож. „Hocho“ са японски кухненски ножове. Използват се за нарязване на хранителни продукти. Някой е в настроение за кавги или нещо е страховито. Познати изрази са например „Да наточиш ножовете“ при разправии или „Да забиеш нож в гърба на някого“ при измяна.
U+2694 Кръстосани мечове U+2694 ⚔️ Кръстосани мечове. Не се доближавай! Мечът едно време е бил оръжие но и статусен символ. Кръстосаните мечове могат да стоят за битка или война в реалния свят или в компютърни игри. Символизират също, че някой предпочита директния път или приятел е загинал във войната.
U+1F6E1 Щит емоджи U+1F6E1 🛡️ Щит. Трябва да се защитим! Емоджито щит втълпява защита и сигурност. Често срещан символ при антивирусни програми.
U+1F6AC Цигара емоджи Whatsapp U+1F6AC 🚬️ Цигара. “Отивам да изпуша една цигара” или “Нервен съм”. Цигарата е символ за насладата от живота и инспирацията. Може да означава, че пушенето тук е разрешено.
U+26B0 Ковчег емоджи U+26B0 ⚰️ Ковчег. Почивай в мир! Може да сочи смъртен случай в семейството или сред приятелския кръг. Символизира също сбогуването с отминали неща.
U+26B1 Урна U+26B1 ⚱️ Урна. Съд, който съдържа останките на починал. Може да стои за тежка загуба или настоящето настроение. В чатове се тълкува (шеговито) като заплаха за това, което ще се случи, ако някой не следва наставленията ти.
U+1F3FA Стомна Facebook U+1F3FA 🏺️ Амфора. Предстои почивка в Гърция, някой се интересува за антиката или иска да купи предмети за декорация. Този съд с тясно гърло, е антична ваза, както и мерна единица. Една амфора събира около 26 литра. Името идва от гръцкия и означава нещо като стомна с две дръжки.
U+1F52E Стъклена топка емоджи U+1F52E 🔮️ Кристална топка. Какво ли ще се случи? Кристалната топка символизира свръхестествено възприятие. Използва се за поглед в бъдещето.
U+1F4FF Броеница U+1F4FF 📿️ Броеница. Броеница, която се използва в много религии. Стои за молитва, медитация и религиозна спиритуалност.
U+1F9FF Амулет против уроки U+1F9FF 🧿️ Окото на Назар амулет. Някой е суеверен, отива на почивка в Турция или връзка или някой е токсичен. Сини амулет във вид на око може да бъде намерено в ориенталски държави. Според поверието, амулетът предпазва от лошия поглед.
U+1FAAC Емотикони за злото око U+1FAAC 🪬️ Хамса. Ръката на Фатима или “Хамса“. Едно око украсява дланта на синята ръка. Този древен знак играе важна роля в много религии и култури. Често се носи като амулет и се предполага, че предпазва от злото или от “лошото око“. В други култури той означава късмет, смелост или сигурност.
U+1F488 Пилон в червено, бяло и синьо U+1F488 💈️ Знакът на бръснарите. Трябва да отскоча до бръснарницата. Въртящия се цилиндър в червено, бяло и синьо е занаятчийския символ на бръснарите. Стои на входа на мъжки фризьори в Америка. Бръснарят главно е отговорен за брадата. Емоджито често се използва във връзка с бръсненето.
U+2697 Изпарител емоджи U+2697 ⚗️ Изпарител. Стъклен съд, с надолу сочещо, тънко гърло. Използва се от химици за дестилация на течности. Може да означава, че някой е готов да си прави експерименти или си съчинява нещо.
U+1F573 Черна дупка U+1F573 🕳️ Дупка. Дълбока, черна дупка означава: Много ми е неловко и неприятно. Иска ми се да потъна в дън земя.
U+1FA7B Рентгенови емотикони U+1FA7B 🩻️ Рентгенови лъчи. Ще ви направя рентгенова снимка! Може да се използва, за да се говори за рентгеново изследване. Но най-често се използва метафорично, за да символизира поглед през човека. Може да има нещо повече, отколкото се вижда на пръв поглед.
U+1FA7C Патерица бастун Whatsapp U+1FA7C 🩼️ Патерица. Работя на празни обороти! От изтощение или за подпомагане при наранявания на краката или увреждания при ходене. Някой може да е претърпял инцидент. Може да се използва шеговито, когато някой е твърде бавен, или като заплаха за побой.
U+1F48A Хапче емоджи U+1F48A 💊️ Хапче. Да преглътнеш горчивия хап. Символ за лекарство: Не ми е добре! Знак за болест или неразположение.
U+1F489 Спринцовка емоджи U+1F489 💉️ Спринцовка. Спринцовка с червеникава течност. Може да означава: „Трябва да отида на лекар“ (кръвни изследвания). Използва се и като символ за злоупотреба с наркотици.
U+1F38F Рибен флаг Facebook U+1F38F 🎏️ Ветропоказател - шарани. Стълб с ръчно направени, японски ветропоказатели във формата на шаран (Koi Nobori). За деня на детеро се закачват два големи шарана за родителите и малки за децата.
U+1FAA9 Дискотечна топка Емотикон U+1FAA9 🪩️ Огледална топка. Хайде да танцуваме! Лъскавите огледала на топката отразяват светлината. Те създават страхотна парти атмосфера в нощните клубове и на сцените. Емотиконката “диско топка“ символизира блясък, блясък и мода. Той също така означава хора с увреждания (“общност на хората с увреждания“ - накратко “диско“).
Категории