Обекти емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със обекти емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Категория: оберкти емоджита

Емоджи Значение Уникод
Часовник Whatsapp U+231A ⌚ Часовник
„Трябва да побързам“ или „Кога ще бъдеш там?“. Уред за измерване на времето и статусен символ. Емоджито се използва в контекст, свързан с времето, например дати, крайни срокове, насрочени срещи или закъснения.
U+231A
GSM емоджи U+1F4F1 📱 Мобилен телефон
Това емоджи е по-малко свързан със самия мобилен телефон.По-често се използва във връзка с обаждания: „Вдигни си телефона!“ или „Трябва да направя бързо повикване“.
U+1F4F1
GSM със стрела емоджи U+1F4F2 📲 Мобилен телефон със стрела от ляво
Мобилен телефон със стрелка, насочена към него. Показва входящо обаждане или друго действие свързано с мобилния телефон.
U+1F4F2
Лаптоп U+1F4BB 💻 Лаптоп
Представлява MacBook. Обикновено се използва във връзка с компютри или работа. „Трябва да завърша нещо“ или „Пожелавам си нов лаптоп“.
U+1F4BB
Клавиатура Facebook U+2328 ⌨‍️ Клавиатура
Време е да напишете нова глава! Седял си цял ден пред компютъра, вършил си офис задачи или пишеш нещо, например книга, блог или своята теза по някаккъв въпрос. Клавиатурата може да изразява както инструмент или също като компютъра, да символизира личния потенциал от дарби.
U+2328
Компютър U+1F5A5 🖥 Настолен компютър
Погледни екрана! Обикновено стои за работа на компютъра или компютърни игри. Но това може да означава и „Купих си нов компютър“.
U+1F5A5
Принтер Whatsapp U+1F5A8 🖨 Принтер
Трябва да отпечатам още нещо! По принцип принтерът означава офис работа, стои за колегата, който отново е причинил задръстване на хартия, или за технологията на 3-D принтерите.
U+1F5A8
Компютърна мишка емоджи U+1F5B1 🖱 Компютърна мишка
Емотикона показва бяла компютърна мишка с три бутона (при Apple има само един бутон). Като цяло стои за работата с компютър.
U+1F5B1
Тракбол U+1F5B2 🖲 Тракбол
Тракбол за работа с компютъра. Работи като тракпад или мишка. Често във връзка с компютърни игри или аксесоари. Чат партньора ти е зает на компютъра.
U+1F5B2
Джойстик емоджи U+1F579 🕹 Джойстик
Искам да разцъкам още една игра! Джойстик на слот машини в аркадни игри. Като цяло се отнася до компютри, конзоли и всичко свързано с електронните игри.
U+1F579
G-стяга U+1F5DC 🗜 Дърводелска стяга
Ще те хвана в менгеме! Метална дърводелска стяга / C-скоба / подобно на менгеме, символизира притискането на предмети или хора.
U+1F5DC
Минидиск в кутийка U+1F4BD 💽 Минидиск
Намерих стар уокмен! Едно време революцията на звукозаписите, форматът за запис на аудио и съхранение на данни бе прекратен и заменен от MP3 плейъри. В Япония най-често се срещаше минидиска.
U+1F4BD
Дискета емоджи U+1F4BE 💾 Дискета
Това ще си го запаметя! Междувременно остаряло, но от 1970 до 90-те години, популярен формат за съхранение на данни за компютъра. Символ за функцията "Запазване" в компютърните програми.
U+1F4BE
Компакт диск  U+1F4BF 💿 Компакт диск
Дълго време CD-то се считаше за най-разпространения начин за съхранение на данни и възпроизвеждане на музика и филми. Почти заменен от технологията стрийминг. Символично стои за наличието на огромен обем информация.
U+1F4BF
DVD Whatsapp U+1F4C0 📀 Дививи DVD
Филма го имаме на DVD! Формат за съхранение на данни за възпроизвеждане на филми или музикални албуми. Може да се ползва и като символ за Blue Ray или за (остаряла) технология като цяло. DVD филм може да намеква, че се нуждаете от разтуха.
U+1F4C0
Видеокасета емоджи U+1F4FC 📼 Видеокасета
„Нека тази вечер да гледаме филм у дома“. VHS касетата е носталгична реликва от 80-те години. Тя беше много популярен до края на 90-те. Форматът беше заменен от DVD.
U+1F4FC
Фотоапарат Whatsapp U+1F4F7 📷 Фотоапарат
Необходима е нова камера, предстои фото сесия или обработката на снимките ще отнеме още малко време. Емоджи показва класическа камера за правене на снимки. Символ за снимка, фотограф или притежател на авторски права (фотокредит). Камерата също така означава памет, тя напомня за съхранен опит и преживявания, които трябва да се използват.
U+1F4F7
Фотоапарат със светкавица предмет U+1F4F8 📸 Фотоапарат със светкавица
Можеш ли да ме снимаш? Отнася се до фотографията. Задействаната светкавица показва, че се прави снимка. Искаш да посетиш забележителност и да направиш снимки.
U+1F4F8
Видеокамера емоджи U+1F4F9 📹 Видеокамера
Гледат се видеоклиповете от последната почивка, някой е направил видео от снощното парти или се качва нов клип в социалните медии. С видеорекордера домашни видеоклипове са заснемани през 80-те и 90-те години. Символично видео камерата означава будност, желание за промяна, саморефлексия, обективност и промяна на собствената перспектива.
U+1F4F9
Филмова камера Facebook U+1F3A5 🎥 Филмова камера
И екшън! Следващия епизод току-що бе заснет! Класическата, професионална филмова камера се използва в контекста на кино филми, филмовата индустрия или снимането на предавания. Емоджито може да послужи и като покана да направите свое собствено (неприлично) филмче.
U+1F3A5
Прожектор смайли U+1F4FD 📽‍️ Филмов прожектор
Имаш ли желание да изгледаш един филм? Филмовият прожектор прожектира филм върху екран. Изразява предпочитанието или интереса към кино филмите и често служи като покана за уютна вечер.
U+1F4FD
Филмова лента емоджи U+1F39E 🎞‍️ Филмова лента
Това реалност ли е или просто филм? Събитията се случват като във филм или на някой му се е скъсала филмовата лента от пиене! Филмовите ленти са били използвани за разработване на движещи се изображения, тоест филми. От 1930 г. можете да чуете и звук към картината, от 1970 г. нататък, повечето филми бяха цветни.
U+1F39E
Телефонна слушалка U+1F4DE 📞 Телефонна слушалка
Ей сега ще ти се обадя! Слушалка на старомоден, класически телефонен апарат вързан към стационарната мрежа. Някой говори по телефона или иска да се обади на другия. Популярна икона на смартфона, за всичко свързано с телефони и обаждания.
U+1F4DE
Телефон Whatsapp U+260E ☎ Телефон
Някой ще ви се обади по-късно, ще ви върне обаждане или е висял по телефона през целия ден. Класически стационарен телефон. Също така служи като символ за телефонния номер.
U+260E
Пефджер емоджи U+1F4DF 📟 Пейджер
Може да стане всеки един момент! Устройство за получаване на съобщения, използвано от спешните служби. Популярно средство за комуникация от 90-те години. Емоджито може да служи като покана да бъдете готов при повикване. Използва се и за професионална готовност при повикване.
U+1F4DF
Факс Whatsapp U+1F4E0 📠 Факс
Има новини! Популярно комуникационно устройство за изпращанне на документи през 80-те и 90-те години. Счита се за старомоден, но все още се използва във фирмите. Символично стои за безпроблемна комуникация, контакт, копнеж за комуникация или нещо се нуждае от бързо разрешаване и взимане на мерки.
U+1F4E0
Телевизор емоджи U+1F4FA 📺 Телевизор
Уютна вечер пред телевизора или гледате предаване на живо като футболен мач. Старомоден телевизор, популярен преди въвеждането на плоския екран през 90-те. Отнася се до телевизията или устройството. Емоджито може да се използва и като символ на твърде удобно и мързеливо поведение. Човек пропуска доста неща.
U+1F4FA
Радио Whatsapp U+1F4FB 📻 Радио
Току-що го казаха по радиото! Старомодно, преносимо радио за приемане на предавания или музика. Стои за слушане на музика, новини или спорт. Символично означава комуникация, обмен и знания.
U+1F4FB
Студиен микрофон U+1F399 🎙‍️ Студиен микрофон
Микрофонът се използва за радио или студийни записи. За радиото, за музика или други записи. Микрофонът гарантира, че музиката или модерацията ще достигне много уши. Това може да бъде символ, че не трябва да пазите нещо за себе си, а да го съобщите публично - дори да не е лесно (а може би и неловко).
U+1F399
Плъзгач емоджи U+1F39A 🎚‍️ Плъзгач
В звукозаписното студио се записва албум или имате изява като DJ. Плъзгачът може да се използва за настройка на звуковия миксера. Може да се отнася до запис или редактиране на музика, както и музикални продукции.
U+1F39A
Копчета U+1F39B 🎛‍️ Копчета
В студиото сме! С въртящите копчета се регулира звука на миксера. Емоджито стои за аудио техника, събития или музикални продукции. Или също: способен съм на мултитаскинг!
U+1F39B
Компас емоджи U+1F9ED 🧭 Компас
В коя посока трябва да поема? Морският символ показва посоката на компаса и служи за ориентация, както и за навигация. Стои за самореализация и ориентирани към целта действия, но и за свързаност с дома и защита по време на пътуването.
U+1F9ED
Хронометър емоджи U+23F1 ⏱‍️ Хронометър
Спираш времето; чудиш се колко време ще отнеме дадено нещо или имаш само малко време. Секундомерът измерва времето между старта и финала. Часовникът се използва например по време на спорт или състезания.
U+23F1
Кухненски таймер U+23F2 ⏲ Таймер
Не ти остава много време! Яденето скоро ще е готово. Таймерът отчита предварително зададено време. След като изтече времето, се чува аларма. Времето свърши! Позовава се на процеси с краен срок, времеви показания или срокове.
U+23F2
Будилник емоджи U+23F0 ⏰ Будилник
„Кога ще се срещнем?“ Или „Не забравяй за уговорената срещата!“ Будилникът често служи за напомняне или да посочва краен срок или спешност.
U+23F0