Ядене и пиене емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със ядене и пиене емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Категория: ядене и пиене емоджита

Емоджи Значение Уникод
Зелена ябълка Whatsapp U+1F34F 🍏 Зелена ябълка
Лого на една от най-известните компании. „Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен.“ Представя здравето и е любимият плод на германците. Зелената ябълка също е символ на приятелството.
U+1F34F
Червена ябълка емоджи U+1F34E 🍎 Червена ябълка
Символично означава любов, изкушение, падане и прогонване от рая. На латински ябълката означава „лошо, зло“. Снежанка е отровена от кралицата с червена ябълка. Използва се и в пряк смисъл или за здравословен начин на живот.
U+1F34E
Круша емоджи U+1F350 🍐 Круша
Здравословната круша е един от най-популярните плодове. Формата на крушата напомня женската фигура и е кръстница на електрическата крушка. В народни поговорки се свързва с детска благодат.
U+1F350
Мандарин U+1F34A 🍊 Мандарин
Мандарините подслаждат зимното време. Популярният цитрусов плод има свой празник на 4 януари. Напомня за слънцето и е символ на китайската Нова година, както и на изобилието и щастието.
U+1F34A
Лимон Facebook U+1F34B 🍋 Лимон
Един яде лимон, на друг лигите му текат! Ако животът ви даде лимон, направете лимонада! Да изтискаш някого като лимон! Жълтия плод на цитрусовото дърво расте в топъл климат. Той е здравословен и освежаващ поради киселинността. Сока и корите му се използват в коктейли, готвене или печене.
U+1F34B
Банан Whatsapp U+1F34C 🍌 Банан
Нещо звучи нацяло банан или просто си напълно банан в смисъл на нераъумно, лудо, глупава идея. За много култури деликатес и част от здравословната диета. Може да бъде и символ за плодовитост или фалически символ.
U+1F34C
Динв емоджи U+1F349 🍉 Диня
Сочните плодове означават горещи летни дни, съревнования кой ще изплюе семките по-далеч, здравословно хранене и ваканция. Емоджито обещава любовно щастие. Също така й се приписва положителен ефект върху потентността.
U+1F349
Грозде емоджи U+1F347 🍇 Грозде
Гроздето виси прекалено високо - желанията са недостижими или цели непостижими. Гроздето традиционно се тълкува като знак за добро здраве. Християнски символ и суровина за виното.
U+1F347
Ягода емоджи U+1F353 🍓 Ягода
Нещо или някой е изключително сладък! Ягодата символизира слънчеви дни и летна почивка. (Заедно с шампанско, цветя и шоколад) символ на чувствеността, както и на романтиката и щастливите часове за двама.
U+1F353
Пъпеш емоджи U+1F348 🍈 Пъпеш
Сочния пъпеш се счита за символ на еротиката и любовното щастие. Но може да се тълкува и като лош предвестник.
U+1F348
Череши емоджи U+1F352 🍒 Череши
Любвта е като яденето на череши – сладки но с костилка, но все пак това не ни отказва да ги ядем. Ти си черешката на тортата! Летният плод също може да обозначи любовта заради формата си на сърце. Популярн символ за пълни устни и целувка. Известен още като забранен плод и символ на самооткриване в Япония.
U+1F352
Праскова емоджи U+1F351 🍑 Праскова
Мека кожа, сочна и сладка с ароматна миризма: прасковата се счита за съблазнителен плод. Поради характерната форма, най-често използваното емоджи за женското дупе.
U+1F351
Манго U+1F96D 🥭 Манго
Обожавам индийската храна! Зрелия плод на тропическо манго. Екзотичният плод е сладък, сочен, вкусен и е суперхрана. В индийските легенди храна на боговете.
U+1F96D
Ананас U+1F34D 🍍 Ананас
Кралицата на плодовете. Култивира се като плодово растение в тропиците близо до екватора. Сочният и сладък ананас стои за радостите на живота и насладата. За златния ананас се играе в спорта, когато победителя вече е ясен.
U+1F34D
Кокосов орех Whatsapp U+1F965 🥥 Кокосов орех
Пием Пиня Колада! Кокосовия орех е плодът на палмата. Той събужда ваканционни мечти и е символ на тропически плажове и идилични острови. Кокосът е здравословен и се счита за нова суперхрана.
U+1F965
Авокадо U+1F951 🥑 Авокадо
Мразена е или обичана заради специалния вкус. Хранете се здравословно или веганско. Представлява специален начин на живот; Суперхрана е много на мода.
U+1F951
Броколи U+1F966 🥦 Броколи
Травма от детството (малко деца го обичат), здравословен начин на живот или веганска диета. Роднината на карфиола съдържа малко калории и ценни съставки. Зелен, здравословен, но не особенно популярен.
U+1F966
Салата емоджи U+1F96C 🥬 Маруля
„Храня се ъдравословно“ или „Днес готвя азиатско“. Независимо дали диета, вегетариански начин на хранене или гарнитура към пържола. От този вид зеленчук се консумират както стзблото, така и листа. Може да се използва за маруля, манголд, спанак или китайско зеле.
U+1F96C
Домат Whatsapp U+1F345 🍅 Домат
"Ти неверен домат" – немска приказка равносилна на „фурнаджийска лопата“ или неверен човек. "Доматi ли имаш на очите?" Преди публиката е хвърляла развалени домати по актьорите, които не е харесвала. Свързват се с Италия и италианската кухня. Спиритуален символ за любовта и може да намеква за тайна любов.
U+1F345
Патладжан емоджи U+1F346 🍆 Патладжан
Патладжанът се свързва с мъжкия пол. Той е един от секс символите. Мразят го и го обичат в Instagram #freetheeggplant.
U+1F346
Морков емоджи U+1F955 🥕 Морков
Морковът е символ за здравословна храна. Може да се използва във връзка с зайци или вегетарианци. Принадлежи поради формата си към фаличните символи на категорията храна.
U+1F955