Пътуване и места емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със пътуване и места емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Коментари и други

Категория: ✈ Пътуване & Места Емоджита

U+1F697
Кола емоджи U+1F697
🚗 Автомобил
На път съм! Червена (Андроид: синя) кола. Червените неща сякаш се движат по-бързо (известно от ефекта на Доплер). Предизвиква отделянето на адреналин и чувства като вълнение или интензивност.
U+1F695
Такси Whatsapp U+1F695
🚕 Такси
Ще си викнем такси! Таксито е обществен транспорт за случаен превоз на пътници. Такситата има по целия свят, най-вече в големите градове. Емоджито може да показва бърз и удобен транспорт.
U+1F699
Зелена кола емоджи U+1F699
🚙 Кемпер
Отиваме на пътешествие! Емоджито показва превозно средство за отдих, като кемпер или каравана. Може да представлява и Ес-Ю-Ви (SUV - Sport Utility Vehicle), тоест по-висока лимузина за не добре укрепен терен. Образно казано, емоджито може да стои за труден път.
U+1F68C
Автобус Whatsapp U+1F68C
🚌 Автобус
Хващам автобуса / рейса! Автобусът се използва като обществен транспорт за превоз на много пътници в градовете, в провинцията или като училищен автобус.
U+1F68E
Тролей емоджи U+1F68E
🚎 Тролей
Емотикон за тролей - кръстоска между автобус и трамвай. Може да се използва като смайли за обществен транспорт.
U+1F3CE
Състезателна кола U+1F3CE
🏎‍️ Състезателен автомобил
Състезанието започна! Състезателен автомобил обикновено се проектира изключително за състезания, например за Формула 1. Може да се отнася и за коли като цяло, стила на шофиране на даден човек или висока скорост.
U+1F693
Полицейска кола емоджи U+1F693
🚓 Полицейска кола
Страничн поглед върху полицейска кола. Предупреждава за незаконно намерение. Представлява морала и други норми, както и собствената съвест.
U+1F691
Линейка U+1F691
🚑 Линейка
Линейка транспортира не критично болни до болница. Спешна медицинска помощ обаче се използва при спешно спасяване. Емоджито се свързва с наранявания, заболявания, злополуки и медицински теми.
U+1F692
Пожарна кола емоджи U+1F692
🚒 Пожарна кола
Къде гори? Има ли спешен случай? В случай на пожар, пожарната използва противопожарна кола за борба с пламъците. Пожарната служба съдейства при пожар, аварии и наводнения.
U+1F690
Минибус мини ван U+1F690
🚐 Минибус
Микробус, за разлика от нормалния автобус, може да превозва само малък брой хора. Може да символизира отиването на почивка: „Да отидем на къмпинг“.
U+1F69A
Камион емоджи U+1F69A
🚚 Камион
Пакетът ще бъде доставен днес! Трябва да ти донеса нещо! Лекотоварен камион за доставки тежи до 3,5 тона а по дизайн е подобен на голям камион (товарно пространство по-дълго от купето), превозва стоки от една точка до друга.
U+1F69B
Тир емоджи U+1F69B
🚛 Камион влекач
Пакетът ще бъде доставен днес! Трябва да ти донеса нещо! Лекотоварен камион за доставки тежи до 3,5 тона а по дизайн е подобен на голям камион (товарно пространство по-дълго от купето), превозва стоки от една точка до друга.
U+1F69C
Трактор смайли U+1F69C
🚜 Трактор
Тракторът е бавна, но много мощна самоходна машина за теглене. Изразява свеж селски въздух, професията на земеделския стопанин, ферма или земеделие като цяло. Жителите на града често имат романтична гледка към селския живот. Обидно за селянин (Hillbilly).
U+1F6B2
Велосипед Whatsapp U+1F6B2
🚲 Велосипед
Да направим разходка с колело! Транспортно средство за придвижване от А до Б или като хоби или спортно занимание. По света има два пъти повече велосипеди от автомобилите. Столицата на велосипедите е Амстердам. Емоджито може да символизира здравословен или природосъобразен начин на живот.
U+1F3CD
Мотоциклет емоджи U+1F3CD
🏍 Мотоциклет
„Вече съм на път!“ или „Тръгваме на излет с мотоциклет“. Състезателен мотоциклет участва в състезания или световни първенства по състезания по пътища. MotoGP се счита за кралския клас. Емоджито се използва във връзка с мотоциклети и скорост.
U+1F6DE
Емотикони за гуми U+1F6DE
🛞 Гуми
Не е нужно да изобретяваме колелото наново! Емотиконка за всички превозни средства на колела или за скорост. Гумата е спукана или трябва да се посети сервизът заради пробита гума. Използва се метафорично като символ на “петото колело на вагона“.
U+1F694
Караща полицейска кола U+1F694
🚔 Пристигаща полицейска кола
Полицията вече е тук! Служебно превозно средство на полицията. Полицаите в патрулната кола са на път или вече са пристигнали. Някой има нужда от помощ, престъплението се разследва или престъпникът е арестуван.
U+1F68D
Автобус отпред емоджи U+1F68D
🚍 Пристигащ автобус
Автобусът идва! Автобусът е популярно средство за пътуване; дали за превоз от едно място до друго или отиване на почивка. Това емоджи показва автобуса отпред, може да се отнася до пристигането някъде.
U+1F698
Кола отпред U+1F698
🚘 Пристигаща кола
„Пристигаме след малко“, „Днес без малко да ме блъсне кола“ или „Направи път“! Емоджито показва предната страна на кола. Може да се отнася до собствено превозно средство, начин на предвижение или тенденции като автономното шофиране.
U+1F696
Такси отпред емоджи U+1F696
🚖 Пристигащо такси
Таксито дойде! Предно изображение на такси. Разпознаваемо, в зависимост от страната, по цвета, надписа и / или табелата на покрива. Такситата превоозват пътници по света от А до Б. Отнася се за вида транспорт, за живота в града или метрополисите, като Ню Йорк.
U+1F6A1
Кабина на лифт Whatsapp U+1F6A1
🚡 Кабинков лифт
Ще се видим на върха! Кабинковият лифт символизира успехи, които могат да бъдат постигнати без много усилия. Той транспортира хора от долината до планински връх: туризъм, ски или наслаждаване на гледка.
U+1F6A0
Планински кабинков лифт смайли U+1F6A0
🚠 Планински кабинков лифт
„Гледката към планината беше зрелищна“ или „Някой е тръгнал на високо“! Планинските железници преодоляват големи изкачвания. Транспортът превозва хората до върха на планината, за зимни спортове или туризъм.
U+1F683
Влаково купе U+1F683
🚃 Железопътен вагон
В кое купе седим? Вагон, теглен на релса от локомотив, превозващ стоки или хора. Емоджи се отнася до транспорт или пътуване.
U+1F68B
Трамвайно купе U+1F68B
🚋 Вагон на трамвай
Трамвайът или трамваен вагон. Среща се в по-големите градове, превозва хора по по-къси маршрути. Използва се във връзка с транспорт или обществен транспорт.
U+1F69E
Планинска железница емоджи U+1F69E
🚞 Планинска железница
Приказно пътешествие в планината! Пътуване с влак през планински пейзаж с чудесна панорама. Емоджито може да означават и определена държава, например Швейцария.
U+1F69F
Окачен трамвай U+1F69F
🚟 Окачен трамвай
Tруден терен се задава! Никога не съм се возил с монорелса! Монорелсата я има само в няколко гъсто населени града като Мемфис, Вупертал или Токио. Не върви като обикновените влакове по коловози, а виси на една релса.
U+1F69D
Влак Whatsapp U+1F69D
🚝 Монорелса
Дисниленд, идваме! Подобно на влак, но само на една, много тясна релса. Монорелсата транспортира хората до туристически дестинации, в увеселителни паркове, но и в големи градове като Москва или Сиатъл.
U+1F684
Високоскоростен влак Whatsapp U+1F684
🚄 Високоскоростен влак
Ще взема бързия влак или “До минута ще съм там!” Влак от железопътния трафик, който покрива големи разстояния с висока скорост (най-малко 190 км / ч). В момента високоскоростните влакове в редовна експлоатация достигат 350 км / ч.
U+1F685
Влак смайли U+1F685
🚅 Влак-стрела
Влак-стрела (Bullet Train), с аеродинамичен нос, напомнящ куршум. Влакът изминава големи разстояния с висока скорост. Използва се и за японски високоскоростни влакове (Shinkansen) поради външния вид.
U+1F688
Теснолинейка емоджи U+1F688
🚈 Теснолинейка
Ще позакъснея, изпуснах теснолинейката! Обществен транспорт по релси в големите градове и предградията. Немската абревиатура S-Bahn, за бърза транзитна железопътна линия за лек железопътен транспорт или Stadtschnellbahn възникна в началото на 30-те години.
U+1F682
Локомотив смайлли U+1F682
🚂 Парен локомотив
С пълна скорост напред! Старомодният парен локомотив се задвижва от пара. Този тип локомотив доминираше в железопътния транспорт в средата на 20 век. Символизира индустриализацията и техническия прогрес.
U+1F686
Влак отпред U+1F686
🚆 Влак
„За всеки влак си има пътници“ Популярно транспортно средство за къси и дълги разстояния.
U+1F687
Метро Facebook U+1F687
🚇 Метро
Подземна железница, наричана още Метро. Железопътна транспортна система в обществения транспорт. Емоджито може да се отнася до транспортните средства или до градове с голяма Метро мрежа, например Париж.
U+1F68A
Трамвай смайли U+1F68A
🚊 Трамвай
Вземаме трамвая! Трамвая или трам е железопътно транспортно средство. Той се захранва от електрическа енергия. Често срещани по пътища, които се използват от автомобили и велосипеди. Популярни в градовете, за преодоляване на по-къси разстояния.
U+1F689
Гара емоджи U+1F689
🚉 Спирка
„Ще се срещна с вас на перона“ или „Влакът е тръгнал“! Хората се качват или слизат от влака на автобусната спирка или жп гарата. Табло информира за часовете на заминаване и закъсненията.
U+1F6A8
Сирена емоджи U+1F6A8
🚨 Полицейски буркан
Имам нужда от помощта ти! Червената, въртяща се алармена лампа с силна сирена стои за полицията, линейка или пожарната. Може да стои за спешна ситуация и да се използва както игриво, така и сериозно. Показва нещо важно или предупреждава.
U+2708
Самолет емоджи U+2708
 Самолет
Искаш да отлетиш оттук и сега да си на почивка. Или телефонът е в полетен режим. Летенето е едно от най-сигурните средства за транспорт, само асансьорът е по-безопасен.
U+1F6EB
Излитащ самолет U+1F6EB
🛫 Излитащ самолет
Ready for takeoff! Излитаме! Самолетът излита. Някой лети до друг град или друга държава, независимо дали е на почивка или в командировка. Може също да означава, че имаш нужда от почивка и просто искаш да се махнеш. Също така: тръгваш по най-бързия начин.
U+1F6EC
Кацащ самолет U+1F6EC
🛬 Кацащ самолет
Утре излитаме на обратно или “Кацнахме добре”! Самолетът каца: Някой се връща вкъщи.
U+1F6E9
Малък самолет U+1F6E9
🛩 Малък самолет
Взимаме частния самолет! Символизира луксозно пътуване, ново хоби или полети от отдалечени провинциални летища. Малките самолети или джетовете са по-леки от стандартните. Емоджито може да стои и за начина на живот на красивите и богатите, както и за страстта към пътешествията и почивките.
U+1F4BA
Седалка Whatsapp U+1F4BA
💺 Седалка
Имам резервирани места! Този тип неподвижни седалки сесрещат в самолет, влак или автобус. Може да се използва във връзка с транспорт или пътуване. Изправете облегалката си, излитаме!
U+1F680
Ракета емоджи U+1F680
🚀 Ракета
Ракета ще бъде изстреляна в космоса. Нещо „удря“ или „излита като ракета“. Или както казва Buzz Lightyear от Toy Story: До безкрайността и много по-далеч.
U+1F6F8
НЛО Емоджи U+1F6F8
🛸 Летяща чиния
Извънземните идват! НЛО емоджито може да бъде предупреждение да останете с двата крака на земята.
U+1F681
Хеликоптер емоджи U+1F681
🚁 Вертолет
Ще направим обиколка с вертолет! Тръгвам по най-бързия начин към теб! Хеликоптерите не се нуждаят от писта, защото излитат и кацат вертикално. Използва се в извънредни ситуации (напр. от полиция, пожарна или бърза помощ) или за наблюдение на трафика.
U+26F5
Платноходка U+26F5
 Платноходка
Нека плаваме по света! Платноходката се задвижва от силата на вятъра. Служи за движението по води. Ветроходните яхти имат кухня и жилищно пространство. Емоджито изобразява странстване и мисли за самотни острови, слънце и море.
U+1F6A4
Високоскоростна моторна лодка емоджи U+1F6A4
🚤 Високоскоростна моторна лодка
Плавателно средство с двигател. За развлекателни цели като водни ски или състезание с лодки. Най-бързата лодка в света достига 320 км / ч. Емоджито стои за водни спортове, пътувания и почивки.
U+1F6E5
Моторна лодка емоджи U+1F6E5
🛥‍️ Моторна лодка
Стои за лайфстайл и лукс! Плавателното средство се задвижва от един или повече двигатели с вътрешно горене или електрически двигатели. Използва се за развлекателни цели, за водни ски и символизира начина на живот на красивите и богатите.
U+1F6F3
Голям кораб U+1F6F3
🛳‍️ Пътнически кораб
Резервирахме корабен круиз! Пътнически кораб превозва хората по речни или морски води или по крайбрежията. Най-големият кораб може да превозва 6800 души. Емоджито се използва и в контекст за морска болест.
U+26F4
Ферибот Whatsapp U+26F4
⛴‍️ Ферибот
„Да вземем ферибота“ или в преносен смисъл: „Пътуваме до нови брегове!“. Обикновено фериботът ходи до острова ежедневно. Фериботът транспортира хора, коли или стоки по вода.
U+1F6A2
Круизен кораб U+1F6A2
🚢 Кораб
Да напуснеш потъващия кораб, “Преодоляване на проблеми” или “Титаник е моят любим филм”. Предстои пътуване с круиз или почивка, но и като предупреждение: Бързо се разболявам от морска болест!
U+1F6DF
Емотикони за пръстен с буй U+1F6DF
🛟 Спасителен пояс
Ти си моето спасение или “спаси ме“! Бяло-оранжевият пръстен се използва за спасяване на хора от вода. Тя означава безопасност, но може да се използва и за искане на помощ. Изразява предпочитание към морския сектор.
U+2693
Котва Facebook U+2693
 Котва
Котвата е обект от корабоплаването и предотвратява лодка да бъде отнесена от вятър, течения или вълни. Символизира надежда, вярност, сигурност и стабилност.
U+26FD
Бензиностанция емоджи U+26FD
 Бензинова колонка
Трябва да налея набързо бензин! Колонката на бензиностанция, зарежда превозното средство с гориво. Може да се позовава на бензиностанция или да стои в преносен смисъл за презареждане на собствени енергийни резерви.
U+1F6A7
Строителен знак U+1F6A7
🚧 Строителен знак
Строителните работи по пътя ме спряха! Показва строителни работи на сгради или ремонт на пътя. Възможно е да има закъснения или проблеми с трафика. Възможно е също така даден уебсайт да се редактира или да е в режим на поддръжка или проект все още е в процес на изграждане.
U+1F6A6
Светофар Whatsapp U+1F6A6
🚦 Вертикален светофар
Цветовете на светофарите регулират движението на трафика и предотвратяват опасни пътни ситуации. Първият светофар, управляван от газ, е издигнат в Лондон през 1868 г. и експлодира малко след това. Емоджито може да се отнася до трафика, като извинение за закъснение или към цветните показания за съдържание в храните.
U+1F6A5
Светофар хоризонтален U+1F6A5
🚥 Хоризонтален светофар
Внимавай, светофара ми ей сега ще превключи на червено! Светофарите регулират потока на движението. Те трябва да оптимизират и обезопасят опасните места. Хоризонталното закрепване в Европа е, за разлика от например Тайланд или САЩ, доста необичайно.
U+1F68F
Автобусна спирка емоджи U+1F68F
🚏 Автобусна спирка
Ще се срещнем на спирката! Кога тръгва автобусът? Този знак показва къде автобусът спира на пътя. Само тук пътниците могат да се качват или слязат. Използва се във връзка с транспорт, както и с обществения транспорт като цяло.
U+1F5FA
Карта на света емоджи U+1F5FA
🗺 Карта на света
Земята - „синята планета“. Картата на света изобразява цялата земна повърхност. Основната функция на картите е ориентацията. Някой иска да отиде на околосветско пътешествие или вече е обиколил всички страни.
U+1F5FD
Статуята на свободата Whatsapp U+1F5FD
🗽 Статуята на свободата
Обичам американския начин на живот! Женска статуя (Lady Liberty), с факла в едната ръка и декларацията за независимост в другата. Забележителност в Ню Йорк и символ на свободата и независимостта.