Пътуване и места емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със пътуване и места емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Категория: пътуване и места емоджита

Емоджи Значение Уникод
Кола емоджи U+1F697 🚗 Автомобил
На път съм! Червена (Андроид: синя) кола. Червените неща сякаш се движат по-бързо (известно от ефекта на Доплер). Предизвиква отделянето на адреналин и чувства като вълнение или интензивност.
U+1F697
Такси Whatsapp U+1F695 🚕 Такси
Ще си викнем такси! Таксито е обществен транспорт за случаен превоз на пътници. Такситата има по целия свят, най-вече в големите градове. Емоджито може да показва бърз и удобен транспорт.
U+1F695
Зелена кола емоджи U+1F699 🚙 Кемпер
Отиваме на пътешествие! Емоджито показва превозно средство за отдих, като кемпер или каравана. Може да представлява и Ес-Ю-Ви (SUV - Sport Utility Vehicle), тоест по-висока лимузина за не добре укрепен терен. Образно казано, емоджито може да стои за труден път.
U+1F699
Автобус Whatsapp U+1F68C 🚌 Автобус
Хващам автобуса / рейса! Автобусът се използва като обществен транспорт за превоз на много пътници в градовете, в провинцията или като училищен автобус.
U+1F68C
Тролей емоджи U+1F68E 🚎 Тролей
Емотикон за тролей - кръстоска между автобус и трамвай. Може да се използва като смайли за обществен транспорт.
U+1F68E
Състезателна кола U+1F3CE 🏎‍️ Състезателен автомобил
Състезанието започна! Състезателен автомобил обикновено се проектира изключително за състезания, например за Формула 1. Може да се отнася и за коли като цяло, стила на шофиране на даден човек или висока скорост.
U+1F3CE
Полицейска кола емоджи U+1F693 🚓 Полицейска кола
Страничн поглед върху полицейска кола. Предупреждава за незаконно намерение. Представлява морала и други норми, както и собствената съвест.
U+1F693
Линейка U+1F691 🚑 Линейка
Линейка транспортира не критично болни до болница. Спешна медицинска помощ обаче се използва при спешно спасяване. Емоджито се свързва с наранявания, заболявания, злополуки и медицински теми.
U+1F691
Пожарна кола емоджи U+1F692 🚒 Пожарна кола
Къде гори? Има ли спешен случай? В случай на пожар, пожарната използва противопожарна кола за борба с пламъците. Пожарната служба съдейства при пожар, аварии и наводнения.
U+1F692
Минибус мини ван U+1F690 🚐 Минибус
Микробус, за разлика от нормалния автобус, може да превозва само малък брой хора. Може да символизира отиването на почивка: „Да отидем на къмпинг“.
U+1F690
Камион емоджи U+1F69A 🚚 Камион
Пакетът ще бъде доставен днес! Трябва да ти донеса нещо! Лекотоварен камион за доставки тежи до 3,5 тона а по дизайн е подобен на голям камион (товарно пространство по-дълго от купето), превозва стоки от една точка до друга.
U+1F69A
Тир емоджи U+1F69B 🚛 Камион влекач
Пакетът ще бъде доставен днес! Трябва да ти донеса нещо! Лекотоварен камион за доставки тежи до 3,5 тона а по дизайн е подобен на голям камион (товарно пространство по-дълго от купето), превозва стоки от една точка до друга.
U+1F69B
Трактор смайли U+1F69C 🚜 Трактор
Тракторът е бавна, но много мощна самоходна машина за теглене. Изразява свеж селски въздух, професията на земеделския стопанин, ферма или земеделие като цяло. Жителите на града често имат романтична гледка към селския живот. Обидно за селянин (Hillbilly).
U+1F69C
Велосипед Whatsapp U+1F6B2 🚲 Велосипед
Да направим разходка с колело! Транспортно средство за придвижване от А до Б или като хоби или спортно занимание. По света има два пъти повече велосипеди от автомобилите. Столицата на велосипедите е Амстердам. Емоджито може да символизира здравословен или природосъобразен начин на живот.
U+1F6B2
Мотоциклет емоджи U+1F3CD 🏍‍🏍 Мотоциклет
„Вече съм на път!“ или „Тръгваме на излет с мотоциклет“. Състезателен мотоциклет участва в състезания или световни първенства по състезания по пътища. MotoGP се счита за кралския клас. Емоджито се използва във връзка с мотоциклети и скорост.
U+1F3CD
Караща полицейска кола U+1F694 🚔 Пристигаща полицейска кола
Полицията вече е тук! Служебно превозно средство на полицията. Полицаите в патрулната кола са на път или вече са пристигнали. Някой има нужда от помощ, престъплението се разследва или престъпникът е арестуван.
U+1F694
Автобус отпред емоджи U+1F68D 🚍 Пристигащ автобус
Автобусът идва! Автобусът е популярно средство за пътуване; дали за превоз от едно място до друго или отиване на почивка. Това емоджи показва автобуса отпред, може да се отнася до пристигането някъде.
U+1F68D
Кола отпред U+1F698 🚘 Пристигаща кола
„Пристигаме след малко“, „Днес без малко да ме блъсне кола“ или „Направи път“! Емоджито показва предната страна на кола. Може да се отнася до собствено превозно средство, начин на предвижение или тенденции като автономното шофиране.
U+1F698
Такси отпред емоджи U+1F696 🚖 Пристигащо такси
Таксито дойде! Предно изображение на такси. Разпознаваемо, в зависимост от страната, по цвета, надписа и / или табелата на покрива. Такситата превоозват пътници по света от А до Б. Отнася се за вида транспорт, за живота в града или метрополисите, като Ню Йорк.
U+1F696
Кабина на лифт Whatsapp U+1F6A1 🚡 Кабинков лифт
Ще се видим на върха! Кабинковият лифт символизира успехи, които могат да бъдат постигнати без много усилия. Той транспортира хора от долината до планински връх: туризъм, ски или наслаждаване на гледка.
U+1F6A1
Планински кабинков лифт смайли U+1F6A0 🚠 Планински кабинков лифт
„Гледката към планината беше зрелищна“ или „Някой е тръгнал на високо“! Планинските железници преодоляват големи изкачвания. Транспортът превозва хората до върха на планината, за зимни спортове или туризъм.
U+1F6A0
Окачен трамвай U+1F69F 🚟 Окачен трамвай
Tруден терен се задава! Никога не съм се возил с монорелса! Монорелсата я има само в няколко гъсто населени града като Мемфис, Вупертал или Токио. Не върви като обикновените влакове по коловози, а виси на една релса.
U+1F69F
Влаково купе U+1F688 🚃 Железопътен вагон
В кое купе седим? Вагон, теглен на релса от локомотив, превозващ стоки или хора. Емоджи се отнася до транспорт или пътуване.
U+1F688
Трамвайно купе U+1F68B 🚋 Вагон на трамвай
Трамвайът или трамваен вагон. Среща се в по-големите градове, превозва хора по по-къси маршрути. Използва се във връзка с транспорт или обществен транспорт.
U+1F68B