Символи емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със символи и знаци емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Категория: символи и знаци емоджита

Емоджи Значение Уникод
Червено сърце емоджи U+2764 ❤ Червено сърце
Червеното сърце е класическият символ на любовта. Изразяване на страст и романтика. Но също и в неромантичния контекст за приятелство и дълбока свързаност.
U+2764
Оранжево сърце емоджи U+1F9E1 🧡 Оранжево сърце
Формата на сърцето е символ на любовта. Оранжевото сърце може да представлява половинчата любов или не искаш връзка а просто да бъдете приятели.
U+1F9E1
Жълто сърце емоджи U+1F49B 💛 Жълто сърце
Сърце от злато. Представлява искрена любов и чистота на сърцето. По-малко в романтичния контекст, повече за щастие, приятелство и радост от живота.
U+1F49B
Зелено сърце Whatsapp U+1F49A 💚 Зелено сърце
Като израз на живот или начин на живот (като здравословно хранене) и привързаност към природата. Известено също като ревниво сърце, може да показва проблеми в отношенията или надежда за помирение. Често се използва в ирландския празник Ден на Свети Патрик.
U+1F49A
Синьо сърце емоджи U+1F499 💙 Синьо сърце
Имам ти пълно доверие! Стои за платонична любов, вярност, лоялност и приятелство. Но също така: подкрепа и осъзнаването на аутизма, любовта към водните спортове или израз на някакъв фетиш.
U+1F499
Лилаво сърце U+1F49C 💜 Лилаво сърце
Изразяване на разбиране и състрадателна любов. Представлява обич и грижа. В деня на майката или в съобщения между родители и деца. Използва се от хора в крак с модата или знаменитости като израз на блясък или богатство. В САЩ военен медал за ранени войници.
U+1F49C
Черно сърце емоджи U+1F5A4 🖤 Черно сърце
Черното сърце показва мрачно и увъртяно чувство за хумор. Може да отразява тъмната страна на душата. Използва се и за изразяване на мъка и скръб.
U+1F5A4
Разбито сърце Facebook U+1F494 💔 Разбито сърце
Страшно съм нещастен! Счупеното червено сърце изразява тъга и скръб. Някой е болен от любов.
U+1F494
Удивителна сърце емоджи U+2763 ❣ Удивителна сърце
Съгласявам се с теб! Сърцето с точка отдолу образува декоративен удивителен знак. Този жест идва от сърцето и подчертава, че наистина харесваш нещо или някого.
U+2763
Две сърца емоджи U+1F495 💕 Две сърца
Има любов във въздуха! По-малко в страстния контекст, повече като украса. В романтични текстове като израз на обич към някого или приятелство между момичета.
U+1F495
Въртящи се сърца Whatsapp U+1F49E 💞 Сърца въртящи се едно около друго
Две кръжащи сърца, представляват любовта между двама души. Някой би искал да спечели сърцето ти.
U+1F49E
Биещо сърце емоджи U+1F493 💓 Биещо сърце
Толкова много те обичам! Биещото сърце символизира силна връзка и изразява силни чувства към някого или нещо. Също така е символ на живота: Бебе е на път.
U+1F493
Три сърца в едно U+1F497 💗 Сраснали сърца
Трите сърца едно в друго представляват непрекъснато растящо сърце. Чувствата стават все по-дълбоки и по-дълбоки, любовта расте. Сърдечният пулс се покачва и сърцето се отваря след емоционален разговор или страхотно преживяване.
U+1F497
Изкрящо сърце U+1F496 💖 Искрящи сърца
Просто си страхотен! Искрящо сърце означава, че някой е хлътнал по теб. Заслужава си, да поизчакаш още малко!
U+1F496
Сърце със стрела емоджи U+1F498 💘 Сърце пробито от стрела
Стрелата на Купидон е ударила сърцето ти - безнадеждно влюбен си! Изразява романтични чувства в съобщенията. С радост се използва на Свети Валентин.
U+1F498
Сърце със панделка U+1F49D 💝 Сърце с панделка
Ти имаш любовта ми. В кутията, във формата на сърце с панделка за подаръци, може да има шоколадови бонбони или бижута. Популярно в деня на Свети Валентин или за рождени дни. Или някой ти подарява сърцето си.
U+1F49D
Сърце в рамка U+1F49F 💟 Сърце в рамка
Декоративен вариант на символа сърце. Представлява любов, внимание и обич от страна на събеседника ти.
U+1F49F
Знак Peace U+262E ☮ Знак за мир
Любов, мир и хармония. Символ на протеста срещу ядрената енергия през 60-те години на миналия век, днес известен в световен мащаб като знакът за мир. Може да символизира вътрешния баланс. Трябва да се уреди спор или да се подкани партньора да бъде помирителен.
U+262E
Звезда и полумесец U+262A ☪ Звезда и полумесец
„Ние летим за Турция“ или „Рамадан започва“. Хилал (на арабски за полумесеца на изгряващата луна) и петолъчната звезда заедно образуват важен мюсюлмански символ. Също така се среща на много национални флагове.
U+262A
Ом емоджи U+1F549 🕉 Ом символ
„Ом“ (Санскрит). Мантрата се счита за свещена в религии като будизъм и индуизъм. Първоначалия звук при създаването на Вселената. Известен също като символ за Намасте, емоджито стои за духовно развитие, медитация и йога.
U+1F549
Дармачакра емоджи U+2638 ☸ Дармачакра
Колелото на знанието. Важен знак в индуизма и будизма. То напомня за осемте начина на познание и на факта, че само тялото умира, но духът продължава да живее в друга форма.
U+2638
Давидова звезда емоджи U+2721 ✡ Давидова звезда
Звездата на Давид е важен символ за израелския народ и за еврейската религия. Затова е и на националния им флаг. Той се изпраща предимно на празника на светлините Ханука.
U+2721
Шестоъгълна звезда символ U+1F52F 🔯 Хексаграм
Шестоъгълната звезда с точка в средата обединява два триъгълника; Свързване на противоположности. Разнообразна символика: масони, съединение на дух и материя, прогонване на зли духове и демони.
U+1F52F
Менора Емоджи U+1F54E 🕎 Менора
Ханукията е деветсвещен свещник, който се пали само на еврейската Ханука. Всяка свещ стои за един ден от осемдневния празник. С деветата свещ се палят останалите.
U+1F54E
Ин Ян емоджи U+262F ☯ Ин Ян
Ин и Ян емоджито изразява взаимосвързаността на противоположни неща, като тяло и дух. Стои за равновесие и баланс.
U+262F
Ортодоксален кръст U+2626 ☦ Ортодоксален кръст
Руският православен символ е продължение на кръста, известен в християнството чрез допълнителната лента. Той е предназначен да отбележи разпятието на Исус с „дъската, на които са били заковани краката Му“.
U+2626
Коленичещ човек емоджи U+1F6D0 🛐 Място за поклонение
Коленичещ човек под покрив символизира място за молитва. Тя може да бъде църква или джамия. Този знак може да се намери например по летищата.
U+1F6D0
И с вълнообразна линия емоджи U+26CE ⛎ Змиеносец
Астрономическият знак за съзвездието Змиеносец (латински Ophiuchus). Едно от 48-те съзвездия на гръцката античност и предмет на гръцките митове. В някои кръгове се счита за неизвестен 13-ти зодиакален знак.
U+26CE
Зодия Овен U+2648 ♈ Овен
Астрологичният символ показва овен. Този звезден знак е посочен като боен, динамичен и спонтанен и често е доминиращият партньор в любовта.
U+2648
Зодия Телец емоджи U+2649 ♉ Телец
Телецът (21. април до 20. май) е упорит и има страхотен вкус за красивите неща. Не бива да прекъсвате Телец когато говори. Обича да прави нещата в свой собствен ритъм.
U+2649
Зодия Близнаци U+264A ♊ Близнаци
Между 21. май и 21. юни се намира съзвездието Близнаци. Характерно за Близнаците е поривът за промяна и движение. Те са водени от огромно любопитство.
U+264A
Зодия Рак емоджи U+264B ♋ Рак
Зодиакалният знак Рак от календара на животинските съзвездия. Раковете се описват като кротки, помогливи и скромни.
U+264B
Зодия Лъв U+264C ♌ Лъв
Аз съм лъв! Съзвездието на Лъва е между 23. юли и 23. август. Лъвът е уверен, сърдечен и щедър.
U+264C
Зодия Дева емоджи U+264D ♍ Дева
Символа Дева като астрологичен знак на зодиака. Девата знае какво иска и как да го постигне.
U+264D
Зодия Везни емоджи U+264E ♎ Везни
Зодиакален знак Везни. Везните се считат за хармонични, балансирани и дипломатични. С учтиви маниери и етикет можете да им се харесате.
U+264E
Зодия Скорпион символ U+264F ♏ Скорпион
Скорпионът е осмият знак в животинските съзвездия и се намира между 24. октомври и 22. ноември. Скорпионите искат да разучат и изследват всичко. Те са придирчиви и предпочитат честността.
U+264F
Зодия Стрелец емоджи U+2650 ♐ Стрелец
Символът кръстосана стрела, стои в астрологията за зодия Стрелец. Тези хора са независими, щедри и оптимистични.
U+2650
Зодия Козирог U+2651 ♑ Козирог
Като десети знак на зодиака Козирогът се пада в периода между 22. декември и 20. януари. Козирогът вярва само на това, което вижда. Следователно не бива да го заблуждавате!
U+2651
Зодия Водолей U+2652 ♒ Водолей
Символът на зодиакалния знак Водолей. Родените между 21. януари и 19. февруари Водолеи, са оригинални съмишленици, отворени за нови идеи, обичащи разнообразието.
U+2652
Зодия Риби U+2653 ♓ Риби
Хората със знака на зодия Риби (от 20. февруари до 20. март) се характеризират със силна чувствителност. Те са добри слушатели и ще стоят верно до теб в живота.
U+2653
ID символ Whatsapp U+1F194 🆔 ID Бутон
Главните букви ID в квадрат, са съкращение за идентификационен номер. Този номер дава възможност за директно разпознаване на обект, човек или предмет.
U+1F194
Биологична опасност символ U+2623 ☣ Биологична опасност
Знакът за биологична опасност предупреждава за биологични вещества, които представляват опасност за хората и околната среда. Някой ходи на работа болен, въпреки че е заразен.
U+2623
Изключен смартфон символ U+1F4F4 📴 Изключен смартфон
Мобилните телефони трябва да бъдат изключени, например в киното или в болницата. Може да се използва и за сигнализиране на отсрещния: не съм на разположение!
U+1F4F4
Цвете с надпис емоджи U+1F4AE 💮 Бяло цвете
Бяло цвете с японски надпис “Много добре”. Използва се в японски училищата като печат за много добри постижения.
U+1F4AE
Маа Джонг емоджи U+1F004 🀄 Маа Джонг блокче
Символ (червеният дракон) от японската игра на Маа Джонг. Играчът, който пръв е събрал всички блокчета с фигури в чифт, печели играта. Червеният дракон е една от тези фигури.
U+1F004
Squared CJK Unified Ideograph-7981 U+1F251 🉑 Приемливо
Това е окей за мен! Емоджито се произнася на японски „ка” а на китайски „ке”. Означава нещо като: възможно, подходящо или допустимо.
U+1F251
Режими на вибрации символ U+1F4F3 📳 Смартфон на вибрация
Емоджито показва смартфон, който е заглушен и е само на вибрации. Това може да бъде молба, да не притесняваш някого или молба да отговориш.
U+1F4F3
Squared CJK Unified Ideograph-6709 U+1F236 🈶 Платено / не е безплатно
Не е безплатно! Емоджито показва японска и китайска фраза. Означава “пътна такса” или “такса” или “притежание”.
U+1F236
Squared CJK Unified Ideograph-7121 U+1F21A 🈚 Без такси
Емоджито е известен като символ на безплатната услуга за радио излъчване в Япония. Стои за нещо без такса / безплатно. Може да означава и „Не притежавам нищо“. Противоположното емоджи е: [„Платено / не е безплатно“]
U+1F21A
Squared CJK Unified Ideograph-55b6 U+1F23A 🈺 Отворено
Отворено е! Японският символ показва, че бизнесът е готов и открит или че се предлага услуга.
U+1F23A
Squared CJK Unified Ideograph-7533 U+1F238 🈸 Заявление
Емоджито се използва в Япония за завеждане на молби и формуляри. Може да се отнася и за маймуната в китайския зодиак.
U+1F238
Squared CJK Unified Ideograph-6708 U+1F237 🈷 Месечно/лунен знак
Китайското (юе) и японското (цуки) значение на този знак е “месечно“ или “луна“. Така се изпраща предупреждение за месечна дължима сума.
U+1F237
Звезда с осем лъчи емоджи U+2734 ✴ Звезда с осем лъчи
Звездата с осем лъчи, се използва предимно декоративно. Тя изразява радост, жизненост и разтуха.
U+2734
VS емоджи U+1F19A 🆚 VS Бутон
Символът VS (Versus = лат. Срещу) се използва най-вече за сравняване на две неща или факти. Например бургер vs. пица, Кличко vs. Тайсън. Може да означава и „Възражение!“
U+1F19A
Circled Ideograph Advantage U+1F250 🉐 Отстъпка
Тук можеш да направиш изгодна сделка! В Япония символът обозначава специални оферти и отстъпки.
U+1F250
Circled Ideograph Secret U+3299 ㊙ Тайна
Дръж го за себе си! Символът се използва в Япония и Китай за обозначаване на тайна.
U+3299
Circled Ideograph Congratulation U+3297 ㊗ Поздравление
Желая ти късмет! Знак за най-добри пожелания и благословия. Използва се и по национални празници.
U+3297
Издържан изпит емоджи U+1F234 🈴 Издържан изпит
Това е споразумение! Това японско емоджи може да представлява съюз, например в партньорство. Той може също да посочи за среща. Символът се прилага и когато е издържан изпит или тест.
U+1F234
Японски знак за заето U+1F235 🈵 Пълно е /Заето е знак
Японски знак в бяло с червен фон. Означава пълна възприемчивост и капацитет. Символът е например за „зареждане на колата до горе“ или се използва при хотелски стаи. Противоположното емоджи е: [LINK „Свободно/ не е заето“]
U+1F235
Отстъпка емоджи U+1F239 🈹 Знак за отстъпка
Японският символ за „Разпродажба“. Той се закача на вратата на магазин, когато има кампания с отстъпки, така че клиентът да забележи възможността да пазарува на сметка.
U+1F239
Японски знак за забранено U+1F232 🈲 Знак за забранено
Предупреждение, забрана! Този японски знак показва забрана или ограничение. Не се желае определено действие или поведение.
U+1F232
Червен кръст емоджи U+274C ❌ Червен кръст
„Това не е позволено!“ Или „Не го прави!“ Този голям червен кръст / хикс, обикновено се използва, когато нещо не е желано. Може да представлява знак за умножение или целувка.
U+274C
Рибен флаг Facebook U+1F38F 🎏 Ветропоказател - шарани
Стълб с ръчно направени, японски ветропоказатели във формата на шаран (Koi Nobori). За деня на детеро се закачват два големи шарана за родителите и малки за децата.
U+1F38F
Червен кръг с бяла черта Whatsapp U+26D4 ⛔ Забранено влизане
До тук – нито крачка повече! Символ за „Забранено влизането“, „Не е вход“ или „Няма достъп“. Използва се и когато чат партньорът е разстроен.
U+26D4
Табелка с име еможи U+1F4DB 📛 Табелка с име
Табелката с име се носи за идентификация, например на работното място. Дизайнът с форма на лале е типичен за японските детски градини.
U+1F4DB
Забранено емоджи U+1F6AB 🚫 Забранено влизане
До тук – нито крачка повече! Достъпът до сгради или помещения е забранен. Напомня забранителен знак, например: Пушенето забранено.
U+1F6AB
Кавга емоджи Whatsapp U+1F4A2 💢 Символ за кавга
Символ от комикси и манга списания (често съпътстван с думите “Бам”) показват къде е попаднал удар. Някой е много ядосан и разстроен! Предупреждение: Внимание, сега си отишъл твърде далеч.
U+1F4A2
Термален извор емоджи U+2668 ♨ Термален извор
Горещ термален извор с издигаща се пара. Символ в японските карти. Искам да разпусна с теб или хайде да отидем да плуваме!
U+2668
Тризъбец емоджи U+1F531 🔱 Тризъбец
Тризъбецът се използва за нападение, отбрана или като ловно оръжие. Често в ръцете на статуи на богове. Може да бъде предупреждение.
U+1F531
Удивителен знак емоджи U+2757 ❗ (Дебел) удивителен знак
Дебел (червен) символ за удивителен знак. Използва се в израз на притеснение или за да извикаш силно желанието си на глас.
U+2757
Бял удивителен знак орнамент U+2755 ❕ Бял удивителен знак
Белият удивителен знак служи за да привлече вниманието към нещо. По-малко драматичен от червения удивителен знак, поради светлия си цвят.
U+2755
Червена питанка емоджи U+2753 ❓ (Червена) питанка
Какво? Ярко червена въпросителна, която подчертава огромната важност на току-що зададения въпрос. Чат партньорът очаква незабавен отговор.
U+2753
Бяла питанка орнамент U+2754 ❔ Бяла питанка
Трябва да се отговори на въпрос! Колкото повече въпросителни, толкова по-спешно се очаква отговор. Бялата въпросителна е по-малко изразителна от червената.
U+2754
Двоен удивителен знак символ U+203C ‼ Двоен удивителен знак
Сигнално червения цвят и двойният брой удивителни знаци, подчертават значението на направеното изявление. Може също така да подчертае неотложността на нещо. Човек отдава особено значение на казаното или е шокиран от съобщението.
U+203C
100 емоджи U+1F4AF 💯 Символ за 100 точки
Числото 100 в червено, двойно подчертано. Може да означава: Гордея се, всичко е перфектно. Съгласен съм на 100%. Получих пълен брой точки на изпита.
U+1F4AF
Златно цвете Whatsapp U+269C ⚜ Fleur de Lys
Стилизираното цвете на Ириса, обикновено в златисто или жълто, се счита за рицарско. Символ от френския герб (хералдика). Декоративният символ може да бъде намерен в логото или в емблемата на Световната организация за скаутско движение.
U+269C
M емоджи U+303D 〽 Японски пунктуационен знак
Извитото М е японски препинателен знак, който бележи началото на певеца в една песен. Използва се и като символ за МакДоналдс.
U+303D
Табела с удивителен знак символ U+26A0 ⚠ Предупреждение
Предупреждавам те! Черният удивителен знак в жълт триъгълник е универсален символ за предупреждение. Символизира потенциална опасност или някой се движи по много тънък лед.
U+26A0
Внимание – деца знак U+1F6B8 🚸 Внимание - деца
Информиращ знак за шофьори, да шофират с особено внимание и да внимават за деца, които изведнъж биха могли да изтичат на пътя. Близо до училища или по пътя към училища.
U+1F6B8
Рециклиране емоджи U+267B ♻ Символ за рециклиране
Зелен символ за рециклиране, състоящ се от три стрелки, които сочат обратно на часовниковата стрелка. Указва, че нещо може да се използва повторно. Често се среща по опаковки.
U+267B
Squared CJK Unified Ideograph-6307 U+1F22F 🈯 Запазено - Бутон
Този символ се произнася „zhi“ на китайски и „yubi“ на японски. Преведено означава пръст на ръка или пръст на крак, който сочи към определено място или в определена посока.
U+1F22F
Диаграма емоджи U+1F4B9 💹 Диаграма с възходяща тенденция и Йена знак
Курсът е добър за смяна на пари! Графиката показва курса на японската валута Йена. Показва възходяща тенденция на икономиката или търговията.
U+1F4B9
Глобус със меридиани U+1F310 🌐 Глобус със меридиани
Планетата Земя с ширини и дължини (меридиани). Символ на интернационализацията, като глобални движения или интернет мрежата. Икона за промяна на езика на клавиатурата на iOS устройства.
U+1F310
Диамант емоджи Whatsapp U+1F4A0 💠 Форма на ромб с точка по средата
Стои за японския израз kawaii. Означава нещо като мила, сладка, сладурска, възхитителна. Лайфстайл, който поставя на преден план детската и сладка страна на живота. Формата напомня на цвете.
U+1F4A0
Буквата M в кръг U+24C2 Ⓜ Голямо, латинско M в кръг
Ще се срещнем на спирката на метрото! Този знак обикновено се среща в големите градове и се използва за ориентация в местния градски транспорт. Защото тези железници, най-често наричани Метро, се движат под земята. Този знак показва къде има спирка.
U+24C2
Спирала емоджи U+1F300 🌀 Циклон
Символ за циклон (силна буря в тропиците). Може да означава: Внимавай, предстои ти нещо бурно. Спираловидната форма също може да се използва декоративно. В оригиналното си значение е символът за виене на свят (замаян съм).
U+1F300
Сън символ U+1F4A4 💤 Символ за сън
Тази вечер ще си легна рано! Zzz показва в комикси, че някой спи. Може да означава сънливост, но също така да изрази липсата на интерес и скука.
U+1F4A4