❤️ Символи емоджита със значение

You are here.

Тук ще намеруш списъка със символи и знаци емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

❤️Червено сърце
Червеното сърце е класическият символ на любовта. Изразяване на страст и романтика. Но също и в неромантичния контекст за приятелство и дълбока свързаност.
Покажи още

Emoji Категория: Символи & Знаци

U+2764
❤️Червено сърце емоджи U+2764
❤️ Червено сърце
Червеното сърце е класическият символ на любовта. Изразяване на страст и романтика. Но също и в неромантичния контекст за приятелство и дълбока свързаност.
U+1F9E1
🧡️Оранжево сърце емоджи U+1F9E1
🧡️ Оранжево сърце
Формата на сърцето е символ на любовта. Оранжевото сърце може да представлява половинчата любов или не искаш връзка а просто да бъдете приятели.
U+1F49B
💛️Жълто сърце емоджи U+1F49B
💛️ Жълто сърце
Сърце от злато. Представлява искрена любов и чистота на сърцето. По-малко в романтичния контекст, повече за щастие, приятелство и радост от живота.
U+1F49A
💚️Зелено сърце Whatsapp U+1F49A
💚️ Зелено сърце
Като израз на живот или начин на живот (като здравословно хранене) и привързаност към природата. Известено също като ревниво сърце, може да показва проблеми в отношенията или надежда за помирение. Често се използва в ирландския празник Ден на Свети Патрик.
U+1F499
💙️Синьо сърце емоджи U+1F499
💙️ Синьо сърце
Имам ти пълно доверие! Стои за платонична любов, вярност, лоялност и приятелство. Но също така: подкрепа и осъзнаването на аутизма, любовта към водните спортове или израз на някакъв фетиш.
U+1F49C
💜️Лилаво сърце U+1F49C
💜️ Лилаво сърце
Изразяване на разбиране и състрадателна любов. Представлява обич и грижа. В деня на майката или в съобщения между родители и деца. Използва се от хора в крак с модата или знаменитости като израз на блясък или богатство. В САЩ военен медал за ранени войници.
U+1F5A4
🖤️Черно сърце емоджи U+1F5A4
🖤️ Черно сърце
Черното сърце показва мрачно и увъртяно чувство за хумор. Може да отразява тъмната страна на душата. Използва се и за изразяване на мъка и скръб.
U+1F494
💔️Разбито сърце Facebook U+1F494
💔️ Разбито сърце
Страшно съм нещастен! Счупеното червено сърце изразява тъга и скръб. Някой е болен от любов.
U+2763
❣️Удивителна сърце емоджи U+2763
❣️ Удивителна сърце
Съгласявам се с теб! Сърцето с точка отдолу образува декоративен удивителен знак. Този жест идва от сърцето и подчертава, че наистина харесваш нещо или някого.
U+1F495
💕️Две сърца емоджи U+1F495
💕️ Две сърца
Има любов във въздуха! По-малко в страстния контекст, повече като украса. В романтични текстове като израз на обич към някого или приятелство между момичета.
U+1F49E Въртящи се сърца Whatsapp U+1F49E 💞️ Сърца въртящи се едно около друго. Две кръжащи сърца, представляват любовта между двама души. Някой би искал да спечели сърцето ти.
U+1F493 Биещо сърце емоджи U+1F493 💓️ Биещо сърце. Толкова много те обичам! Биещото сърце символизира силна връзка и изразява силни чувства към някого или нещо. Също така е символ на живота: Бебе е на път.
U+1F497 Три сърца в едно U+1F497 💗️ Сраснали сърца. Трите сърца едно в друго представляват непрекъснато растящо сърце. Чувствата стават все по-дълбоки и по-дълбоки, любовта расте. Сърдечният пулс се покачва и сърцето се отваря след емоционален разговор или страхотно преживяване.
U+1F496 Изкрящо сърце U+1F496 💖️ Искрящи сърца. Просто си страхотен! Искрящо сърце означава, че някой е хлътнал по теб. Заслужава си, да поизчакаш още малко!
U+1F498 Сърце със стрела емоджи U+1F498 💘️ Сърце пробито от стрела. Стрелата на Купидон е ударила сърцето ти - безнадеждно влюбен си! Изразява романтични чувства в съобщенията. С радост се използва на Свети Валентин.
U+1F49D Сърце със панделка U+1F49D 💝️ Сърце с панделка. Ти имаш любовта ми. В кутията, във формата на сърце с панделка за подаръци, може да има шоколадови бонбони или бижута. Популярно в деня на Свети Валентин или за рождени дни. Или някой ти подарява сърцето си.
U+1F49F Сърце в рамка U+1F49F 💟️ Сърце в рамка. Декоративен вариант на символа сърце. Представлява любов, внимание и обич от страна на събеседника ти.
U+262E Знак Peace U+262E ☮️ Знак за мир. Любов, мир и хармония. Символ на протеста срещу ядрената енергия през 60-те години на миналия век, днес известен в световен мащаб като знакът за мир. Може да символизира вътрешния баланс. Трябва да се уреди спор или да се подкани партньора да бъде помирителен.
U+262A Звезда и полумесец U+262A ☪️ Звезда и полумесец. „Ние летим за Турция“ или „Рамадан започва“. Хилал (на арабски за полумесеца на изгряващата луна) и петолъчната звезда заедно образуват важен мюсюлмански символ. Също така се среща на много национални флагове.
U+1F549 Ом емоджи U+1F549 🕉️ Ом символ. „Ом“ (Санскрит). Мантрата се счита за свещена в религии като будизъм и индуизъм. Първоначалия звук при създаването на Вселената. Известен също като символ за Намасте, емоджито стои за духовно развитие, медитация и йога.
U+2638 Дармачакра емоджи U+2638 ☸️ Дармачакра. Колелото на знанието. Важен знак в индуизма и будизма. То напомня за осемте начина на познание и на факта, че само тялото умира, но духът продължава да живее в друга форма.
U+2721 Давидова звезда емоджи U+2721 ✡️ Давидова звезда. Звездата на Давид е важен символ за израелския народ и за еврейската религия. Затова е и на националния им флаг. Той се изпраща предимно на празника на светлините Ханука.
U+1F52F Шестоъгълна звезда символ U+1F52F 🔯️ Хексаграм. Шестоъгълната звезда с точка в средата обединява два триъгълника; Свързване на противоположности. Разнообразна символика: масони, съединение на дух и материя, прогонване на зли духове и демони.
U+1F54E Менора Емоджи U+1F54E 🕎️ Менора. Ханукията е деветсвещен свещник, който се пали само на еврейската Ханука. Всяка свещ стои за един ден от осемдневния празник. С деветата свещ се палят останалите.
U+262F Ин Ян емоджи U+262F ☯️ Ин Ян. Ин и Ян емоджито изразява взаимосвързаността на противоположни неща, като тяло и дух. Стои за равновесие и баланс.
U+2626 Ортодоксален кръст U+2626 ☦️ Ортодоксален кръст. Руският православен символ е продължение на кръста, известен в християнството чрез допълнителната лента. Той е предназначен да отбележи разпятието на Исус с „дъската, на които са били заковани краката Му“.
U+1F6D0 Коленичещ човек емоджи U+1F6D0 🛐️ Място за поклонение. Коленичещ човек под покрив символизира място за молитва. Тя може да бъде църква или джамия. Този знак може да се намери например по летищата.
U+26CE И с вълнообразна линия емоджи U+26CE ⛎️ Змиеносец. Астрономическият знак за съзвездието Змиеносец (латински Ophiuchus). Едно от 48-те съзвездия на гръцката античност и предмет на гръцките митове. В някои кръгове се счита за неизвестен 13-ти зодиакален знак.
U+2648 Зодия Овен U+2648 ♈️ Овен. Астрологичният символ показва овен. Този звезден знак е посочен като боен, динамичен и спонтанен и често е доминиращият партньор в любовта.
U+2649 Зодия Телец емоджи U+2649 ♉️ Телец. Телецът (21. април до 20. май) е упорит и има страхотен вкус за красивите неща. Не бива да прекъсвате Телец когато говори. Обича да прави нещата в свой собствен ритъм.
U+264A Зодия Близнаци U+264A ♊️ Близнаци. Между 21. май и 21. юни се намира съзвездието Близнаци. Характерно за Близнаците е поривът за промяна и движение. Те са водени от огромно любопитство.
U+264B Зодия Рак емоджи U+264B ♋️ Рак. Зодиакалният знак Рак от календара на животинските съзвездия. Раковете се описват като кротки, помогливи и скромни.
U+264C Зодия Лъв U+264C ♌️ Лъв. Аз съм лъв! Съзвездието на Лъва е между 23. юли и 23. август. Лъвът е уверен, сърдечен и щедър.
U+264D Зодия Дева емоджи U+264D ♍️ Дева. Символа Дева като астрологичен знак на зодиака. Девата знае какво иска и как да го постигне.
U+264E Зодия Везни емоджи U+264E ♎️ Везни. Зодиакален знак Везни. Везните се считат за хармонични, балансирани и дипломатични. С учтиви маниери и етикет можете да им се харесате.
U+264F Зодия Скорпион символ U+264F ♏️ Скорпион. Скорпионът е осмият знак в животинските съзвездия и се намира между 24. октомври и 22. ноември. Скорпионите искат да разучат и изследват всичко. Те са придирчиви и предпочитат честността.
U+2650 Зодия Стрелец емоджи U+2650 ♐️ Стрелец. Символът кръстосана стрела, стои в астрологията за зодия Стрелец. Тези хора са независими, щедри и оптимистични.
U+2651 Зодия Козирог U+2651 ♑️ Козирог. Като десети знак на зодиака Козирогът се пада в периода между 22. декември и 20. януари. Козирогът вярва само на това, което вижда. Следователно не бива да го заблуждавате!
U+2652 Зодия Водолей U+2652 ♒️ Водолей. Символът на зодиакалния знак Водолей. Родените между 21. януари и 19. февруари Водолеи, са оригинални съмишленици, отворени за нови идеи, обичащи разнообразието.
U+2653 Зодия Риби U+2653 ♓️ Риби. Хората със знака на зодия Риби (от 20. февруари до 20. март) се характеризират със силна чувствителност. Те са добри слушатели и ще стоят верно до теб в живота.
U+1F194 ID символ Whatsapp U+1F194 🆔️ ID Бутон. Главните букви ID в квадрат, са съкращение за идентификационен номер. Този номер дава възможност за директно разпознаване на обект, човек или предмет.
U+2623 Биологична опасност символ U+2623 ☣️ Биологична опасност. Знакът за биологична опасност предупреждава за биологични вещества, които представляват опасност за хората и околната среда. Някой ходи на работа болен, въпреки че е заразен.
U+1F4F4 Изключен смартфон символ U+1F4F4 📴️ Изключен смартфон. Мобилните телефони трябва да бъдат изключени, например в киното или в болницата. Може да се използва и за сигнализиране на отсрещния: не съм на разположение!
U+1F4AE Цвете с надпис емоджи U+1F4AE 💮️ Бяло цвете. Бяло цвете с японски надпис “Много добре”. Използва се в японски училищата като печат за много добри постижения.
U+1F004 Маа Джонг емоджи U+1F004 🀄️ Маа Джонг блокче . Символ (червеният дракон) от японската игра на Маа Джонг. Играчът, който пръв е събрал всички блокчета с фигури в чифт, печели играта. Червеният дракон е една от тези фигури.
U+1F251 Squared CJK Unified Ideograph-7981 U+1F251 🉑️ Приемливо. Това е окей за мен! Емоджито се произнася на японски „ка” а на китайски „ке”. Означава нещо като: възможно, подходящо или допустимо.
U+1F4F3 Режими на вибрации символ U+1F4F3 📳️ Смартфон на вибрация. Емоджито показва смартфон, който е заглушен и е само на вибрации. Това може да бъде молба, да не притесняваш някого или молба да отговориш.
U+1F236 Squared CJK Unified Ideograph-6709 U+1F236 🈶️ Платено / не е безплатно. Не е безплатно! Емоджито показва японска и китайска фраза. Означава “пътна такса” или “такса” или “притежание”.
U+1F21A Squared CJK Unified Ideograph-7121 U+1F21A 🈚️ Без такси. Емоджито е известен като символ на безплатната услуга за радио излъчване в Япония. Стои за нещо без такса / безплатно. Може да означава и „Не притежавам нищо“. Противоположното емоджи е: [„Платено / не е безплатно“]
U+1F23A Squared CJK Unified Ideograph-55b6 U+1F23A 🈺️ Отворено. Отворено е! Японският символ показва, че бизнесът е готов и открит или че се предлага услуга.
U+1F238 Squared CJK Unified Ideograph-7533 U+1F238 🈸️ Заявление. Емоджито се използва в Япония за завеждане на молби и формуляри. Може да се отнася и за маймуната в китайския зодиак.
U+1F237 Squared CJK Unified Ideograph-6708 U+1F237 🈷️ Месечно/лунен знак. Китайското (юе) и японското (цуки) значение на този знак е “месечно“ или “луна“. Така се изпраща предупреждение за месечна дължима сума.
U+2734 Звезда с осем лъчи емоджи U+2734 ✴️ Звезда с осем лъчи. Звездата с осем лъчи, се използва предимно декоративно. Тя изразява радост, жизненост и разтуха.
U+1F19A VS емоджи U+1F19A 🆚️ VS Бутон. Символът VS (Versus = лат. Срещу) се използва най-вече за сравняване на две неща или факти. Например бургер vs. пица, Кличко vs. Тайсън. Може да означава и „Възражение!“
U+1F250 Circled Ideograph Advantage U+1F250 🉐️ Отстъпка. Тук можеш да направиш изгодна сделка! В Япония символът обозначава специални оферти и отстъпки.
U+3299 Circled Ideograph Secret U+3299 ㊙️ Тайна. Дръж го за себе си! Символът се използва в Япония и Китай за обозначаване на тайна.
U+3297 Circled Ideograph Congratulation U+3297 ㊗️ Поздравление. Желая ти късмет! Знак за най-добри пожелания и благословия. Използва се и по национални празници.
U+1F234 Издържан изпит емоджи U+1F234 🈴️ Издържан изпит. Това е споразумение! Това японско емоджи може да представлява съюз, например в партньорство. Той може също да посочи за среща. Символът се прилага и когато е издържан изпит или тест.
U+1F235 Японски знак за заето U+1F235 🈵️ Пълно е /Заето е знак. Японски знак в бяло с червен фон. Означава пълна възприемчивост и капацитет. Символът е например за „зареждане на колата до горе“ или се използва при хотелски стаи. Противоположното емоджи е: [LINK „Свободно/ не е заето“]
U+1F239 Отстъпка емоджи U+1F239 🈹️ Знак за отстъпка. Японският символ за „Разпродажба“. Той се закача на вратата на магазин, когато има кампания с отстъпки, така че клиентът да забележи възможността да пазарува на сметка.
U+1F232 Японски знак за забранено U+1F232 🈲️ Знак за забранено. Предупреждение, забрана! Този японски знак показва забрана или ограничение. Не се желае определено действие или поведение.
U+274C Червен кръст емоджи U+274C ❌️ Червен кръст. „Това не е позволено!“ Или „Не го прави!“ Този голям червен кръст / хикс, обикновено се използва, когато нещо не е желано. Може да представлява знак за умножение или целувка.
U+26D4 Червен кръг с бяла черта Whatsapp U+26D4 ⛔️ Забранено влизане. До тук – нито крачка повече! Символ за „Забранено влизането“, „Не е вход“ или „Няма достъп“. Използва се и когато чат партньорът е разстроен.
U+1F4DB Табелка с име еможи U+1F4DB 📛️ Табелка с име. Табелката с име се носи за идентификация, например на работното място. Дизайнът с форма на лале е типичен за японските детски градини.
U+1F6AB Забранено емоджи U+1F6AB 🚫️ Забранено влизане. До тук – нито крачка повече! Достъпът до сгради или помещения е забранен. Напомня забранителен знак, например: Пушенето забранено.
U+1F4AF 100 емоджи U+1F4AF 💯️ Символ за 100 точки. Числото 100 в червено, двойно подчертано. Може да означава: Гордея се, всичко е перфектно. Съгласен съм на 100%. Получих пълен брой точки на изпита.
U+1F4A2 Кавга емоджи Whatsapp U+1F4A2 💢️ Символ за кавга. Символ от комикси и манга списания (често съпътстван с думите “Бам”) показват къде е попаднал удар. Някой е много ядосан и разстроен! Предупреждение: Внимание, сега си отишъл твърде далеч.
U+2668 Термален извор емоджи U+2668 ♨️ Термален извор. Горещ термален извор с издигаща се пара. Символ в японските карти. Искам да разпусна с теб или хайде да отидем да плуваме!
U+2757 Удивителен знак емоджи U+2757 ❗️ (Дебел) удивителен знак. Дебел (червен) символ за удивителен знак. Използва се в израз на притеснение или за да извикаш силно желанието си на глас.
U+2755 Бял удивителен знак орнамент U+2755 ❕️ Бял удивителен знак. Белият удивителен знак служи за да привлече вниманието към нещо. По-малко драматичен от червения удивителен знак, поради светлия си цвят.
U+2753 Червена питанка емоджи U+2753 ❓️ (Червена) питанка. Какво? Ярко червена въпросителна, която подчертава огромната важност на току-що зададения въпрос. Чат партньорът очаква незабавен отговор.
U+2754 Бяла питанка орнамент U+2754 ❔️ Бяла питанка. Трябва да се отговори на въпрос! Колкото повече въпросителни, толкова по-спешно се очаква отговор. Бялата въпросителна е по-малко изразителна от червената.
U+203C Двоен удивителен знак символ U+203C ‼️ Двоен удивителен знак. Сигнално червения цвят и двойният брой удивителни знаци, подчертават значението на направеното изявление. Може също така да подчертае неотложността на нещо. Човек отдава особено значение на казаното или е шокиран от съобщението.
U+303D M емоджи U+303D 〽️ Японски пунктуационен знак. Извитото М е японски препинателен знак, който бележи началото на певеца в една песен. Използва се и като символ за МакДоналдс.
U+26A0 Табела с удивителен знак символ U+26A0 ⚠️ Предупреждение. Предупреждавам те! Черният удивителен знак в жълт триъгълник е универсален символ за предупреждение. Символизира потенциална опасност или някой се движи по много тънък лед.
U+1F6B8 Внимание – деца знак U+1F6B8 🚸️ Внимание - деца. Информиращ знак за шофьори, да шофират с особено внимание и да внимават за деца, които изведнъж биха могли да изтичат на пътя. Близо до училища или по пътя към училища.
U+1F531 Тризъбец емоджи U+1F531 🔱️ Тризъбец. Тризъбецът се използва за нападение, отбрана или като ловно оръжие. Често в ръцете на статуи на богове. Може да бъде предупреждение.
U+269C Златно цвете Whatsapp U+269C ⚜️ Fleur de Lys. Стилизираното цвете на Ириса, обикновено в златисто или жълто, се счита за рицарско. Символ от френския герб (хералдика). Декоративният символ може да бъде намерен в логото или в емблемата на Световната организация за скаутско движение.
U+267B Рециклиране емоджи U+267B ♻️ Символ за рециклиране. Зелен символ за рециклиране, състоящ се от три стрелки, които сочат обратно на часовниковата стрелка. Указва, че нещо може да се използва повторно. Често се среща по опаковки.
U+1F22F Squared CJK Unified Ideograph-6307 U+1F22F 🈯️ Запазено - Бутон. Този символ се произнася „zhi“ на китайски и „yubi“ на японски. Преведено означава пръст на ръка или пръст на крак, който сочи към определено място или в определена посока.
U+1F4B9 Диаграма емоджи U+1F4B9 💹️ Диаграма с възходяща тенденция и Йена знак. Курсът е добър за смяна на пари! Графиката показва курса на японската валута Йена. Показва възходяща тенденция на икономиката или търговията.
U+1F310 Глобус със меридиани U+1F310 🌐️ Глобус със меридиани. Планетата Земя с ширини и дължини (меридиани). Символ на интернационализацията, като глобални движения или интернет мрежата. Икона за промяна на езика на клавиатурата на iOS устройства.
U+1F4A0 Диамант емоджи Whatsapp U+1F4A0 💠️ Форма на ромб с точка по средата. Стои за японския израз kawaii. Означава нещо като мила, сладка, сладурска, възхитителна. Лайфстайл, който поставя на преден план детската и сладка страна на живота. Формата напомня на цвете.
U+24C2 Буквата M в кръг U+24C2 Ⓜ️ Голямо, латинско M в кръг. Ще се срещнем на спирката на метрото! Този знак обикновено се среща в големите градове и се използва за ориентация в местния градски транспорт. Защото тези железници, най-често наричани Метро, се движат под земята. Този знак показва къде има спирка.
U+1F300 Спирала емоджи U+1F300 🌀️ Циклон. Символ за циклон (силна буря в тропиците). Може да означава: Внимавай, предстои ти нещо бурно. Спираловидната форма също може да се използва декоративно. В оригиналното си значение е символът за виене на свят (замаян съм).
U+1F4A4 Сън символ U+1F4A4 💤️ Символ за сън. Тази вечер ще си легна рано! Zzz показва в комикси, че някой спи. Може да означава сънливост, но също така да изрази липсата на интерес и скука.
U+1F7F0 Действително е равно на Whatsapp U+1F7F0 🟰️ Знак за равенство. Ние сме еднакви и се допълваме взаимно или “Математиката е любимият ми предмет“! Математически знак за изразяване на съгласие. В преносен смисъл означава равенство. Символ на Кампанията за човешки права.
U+2695 Емотикони за персонала на Асклепий U+2695 ⚕️ Медицински символ. Жезълът на Асклепий или змията е символ на медицината и лечението. Той ви предупреждава за здравословни проблеми. Предстои посещение в болница, някой се възстановява или работи в областта на медицината.
Категории