Символи емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със символи и знаци емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Категория: символи и знаци емоджита

Емоджи Значение Уникод
Червено сърце емоджи U+2764 ❤ Червено сърце
Червеното сърце е класическият символ на любовта. Изразяване на страст и романтика. Но също и в неромантичния контекст за приятелство и дълбока свързаност.
U+2764
Оранжево сърце емоджи U+1F9E1 🧡 Оранжево сърце
Формата на сърцето е символ на любовта. Оранжевото сърце може да представлява половинчата любов или не искаш връзка а просто да бъдете приятели.
U+1F9E1
Жълто сърце емоджи U+1F49B 💛 Жълто сърце
Сърце от злато. Представлява искрена любов и чистота на сърцето. По-малко в романтичния контекст, повече за щастие, приятелство и радост от живота.
U+1F49B
Зелено сърце Whatsapp U+1F49A 💚 Зелено сърце
Като израз на живот или начин на живот (като здравословно хранене) и привързаност към природата. Известено също като ревниво сърце, може да показва проблеми в отношенията или надежда за помирение. Често се използва в ирландския празник Ден на Свети Патрик.
U+1F49A
Синьо сърце емоджи U+1F499 💙 Синьо сърце
Имам ти пълно доверие! Стои за платонична любов, вярност, лоялност и приятелство. Но също така: подкрепа и осъзнаването на аутизма, любовта към водните спортове или израз на някакъв фетиш.
U+1F499
Лилаво сърце U+1F49C 💜 Лилаво сърце
Изразяване на разбиране и състрадателна любов. Представлява обич и грижа. В деня на майката или в съобщения между родители и деца. Използва се от хора в крак с модата или знаменитости като израз на блясък или богатство. В САЩ военен медал за ранени войници.
U+1F49C
Черно сърце емоджи U+1F5A4 🖤 Черно сърце
Черното сърце показва мрачно и увъртяно чувство за хумор. Може да отразява тъмната страна на душата. Използва се и за изразяване на мъка и скръб.
U+1F5A4
Разбито сърце Facebook U+1F494 💔 Разбито сърце
Страшно съм нещастен! Счупеното червено сърце изразява тъга и скръб. Някой е болен от любов.
U+1F494
Удивителна сърце емоджи U+2763 ❣ Удивителна сърце
Съгласявам се с теб! Сърцето с точка отдолу образува декоративен удивителен знак. Този жест идва от сърцето и подчертава, че наистина харесваш нещо или някого.
U+2763
Две сърца емоджи U+1F495 💕 Две сърца
Има любов във въздуха! По-малко в страстния контекст, повече като украса. В романтични текстове като израз на обич към някого или приятелство между момичета.
U+1F495
Въртящи се сърца Whatsapp U+1F49E 💞 Сърца въртящи се едно около друго
Две кръжащи сърца, представляват любовта между двама души. Някой би искал да спечели сърцето ти.
U+1F49E
Биещо сърце емоджи U+1F493 💓 Биещо сърце
Толкова много те обичам! Биещото сърце символизира силна връзка и изразява силни чувства към някого или нещо. Също така е символ на живота: Бебе е на път.
U+1F493
Три сърца в едно U+1F497 💗 Сраснали сърца
Трите сърца едно в друго представляват непрекъснато растящо сърце. Чувствата стават все по-дълбоки и по-дълбоки, любовта расте. Сърдечният пулс се покачва и сърцето се отваря след емоционален разговор или страхотно преживяване.
U+1F497
Изкрящо сърце U+1F496 💖 Искрящи сърца
Просто си страхотен! Искрящо сърце означава, че някой е хлътнал по теб. Заслужава си, да поизчакаш още малко!
U+1F496
Сърце със стрела емоджи U+1F498 💘 Сърце пробито от стрела
Стрелата на Купидон е ударила сърцето ти - безнадеждно влюбен си! Изразява романтични чувства в съобщенията. С радост се използва на Свети Валентин.
U+1F498
Сърце със панделка U+1F49D 💝 Сърце с панделка
Ти имаш любовта ми. В кутията, във формата на сърце с панделка за подаръци, може да има шоколадови бонбони или бижута. Популярно в деня на Свети Валентин или за рождени дни. Или някой ти подарява сърцето си.
U+1F49D
Сърце в рамка U+1F49F 💟 Сърце в рамка
Декоративен вариант на символа сърце. Представлява любов, внимание и обич от страна на събеседника ти.
U+1F49F
Знак Peace U+262E ☮ Знак за мир
Любов, мир и хармония. Символ на протеста срещу ядрената енергия през 60-те години на миналия век, днес известен в световен мащаб като знакът за мир. Може да символизира вътрешния баланс. Трябва да се уреди спор или да се подкани партньора да бъде помирителен.
U+262E
Звезда и полумесец U+262A ☪ Звезда и полумесец
„Ние летим за Турция“ или „Рамадан започва“. Хилал (на арабски за полумесеца на изгряващата луна) и петолъчната звезда заедно образуват важен мюсюлмански символ. Също така се среща на много национални флагове.
U+262A
Ом емоджи U+1F549 🕉 Ом символ
„Ом“ (Санскрит). Мантрата се счита за свещена в религии като будизъм и индуизъм. Първоначалия звук при създаването на Вселената. Известен също като символ за Намасте, емоджито стои за духовно развитие, медитация и йога.
U+1F549
Дармачакра емоджи U+2638 ☸ Дармачакра
Колелото на знанието. Важен знак в индуизма и будизма. То напомня за осемте начина на познание и на факта, че само тялото умира, но духът продължава да живее в друга форма.
U+2638
Давидова звезда емоджи U+2721 ✡ Давидова звезда
Звездата на Давид е важен символ за израелския народ и за еврейската религия. Затова е и на националния им флаг. Той се изпраща предимно на празника на светлините Ханука.
U+2721
Шестоъгълна звезда символ U+1F52F 🔯 Хексаграм
Шестоъгълната звезда с точка в средата обединява два триъгълника; Свързване на противоположности. Разнообразна символика: масони, съединение на дух и материя, прогонване на зли духове и демони.
U+1F52F
Менора Емоджи U+1F54E 🕎 Менора
Ханукията е деветсвещен свещник, който се пали само на еврейската Ханука. Всяка свещ стои за един ден от осемдневния празник. С деветата свещ се палят останалите.
U+1F54E
Ин Ян емоджи U+262F ☯ Ин Ян
Ин и Ян емоджито изразява взаимосвързаността на противоположни неща, като тяло и дух. Стои за равновесие и баланс.
U+262F
Ортодоксален кръст U+2626 ☦ Ортодоксален кръст
Руският православен символ е продължение на кръста, известен в християнството чрез допълнителната лента. Той е предназначен да отбележи разпятието на Исус с „дъската, на които са били заковани краката Му“.
U+2626
Коленичещ човек емоджи U+1F6D0 🛐 Място за поклонение
Коленичещ човек под покрив символизира място за молитва. Тя може да бъде църква или джамия. Този знак може да се намери например по летищата.
U+1F6D0
И с вълнообразна линия емоджи U+26CE ⛎ Змиеносец
Астрономическият знак за съзвездието Змиеносец (латински Ophiuchus). Едно от 48-те съзвездия на гръцката античност и предмет на гръцките митове. В някои кръгове се счита за неизвестен 13-ти зодиакален знак.
U+26CE
Зодия Овен U+2648 ♈ Овен
Астрологичният символ показва овен. Този звезден знак е посочен като боен, динамичен и спонтанен и често е доминиращият партньор в любовта.
U+2648
Зодия Телец емоджи U+2649 ♉ Телец
Телецът (21. април до 20. май) е упорит и има страхотен вкус за красивите неща. Не бива да прекъсвате Телец когато говори. Обича да прави нещата в свой собствен ритъм.
U+2649
Зодия Близнаци U+264A ♊ Близнаци
Между 21. май и 21. юни се намира съзвездието Близнаци. Характерно за Близнаците е поривът за промяна и движение. Те са водени от огромно любопитство.
U+264A
Зодия Рак емоджи U+264B ♋ Рак
Зодиакалният знак Рак от календара на животинските съзвездия. Раковете се описват като кротки, помогливи и скромни.
U+264B
Зодия Лъв U+264C ♌ Лъв
Аз съм лъв! Съзвездието на Лъва е между 23. юли и 23. август. Лъвът е уверен, сърдечен и щедър.
U+264C
Зодия Дева емоджи U+264D ♍ Дева
Символа Дева като астрологичен знак на зодиака. Девата знае какво иска и как да го постигне.
U+264D
Зодия Везни емоджи U+264E ♎ Везни
Зодиакален знак Везни. Везните се считат за хармонични, балансирани и дипломатични. С учтиви маниери и етикет можете да им се харесате.
U+264E
Зодия Скорпион символ U+264F ♏ Скорпион
Скорпионът е осмият знак в животинските съзвездия и се намира между 24. октомври и 22. ноември. Скорпионите искат да разучат и изследват всичко. Те са придирчиви и предпочитат честността.
U+264F
Зодия Стрелец емоджи U+2650 ♐ Стрелец
Символът кръстосана стрела, стои в астрологията за зодия Стрелец. Тези хора са независими, щедри и оптимистични.
U+2650
Зодия Козирог U+2651 ♑ Козирог
Като десети знак на зодиака Козирогът се пада в периода между 22. декември и 20. януари. Козирогът вярва само на това, което вижда. Следователно не бива да го заблуждавате!
U+2651
Зодия Водолей U+2652 ♒ Водолей
Символът на зодиакалния знак Водолей. Родените между 21. януари и 19. февруари Водолеи, са оригинални съмишленици, отворени за нови идеи, обичащи разнообразието.
U+2652
Зодия Риби U+2653 ♓ Риби
Хората със знака на зодия Риби (от 20. февруари до 20. март) се характеризират със силна чувствителност. Те са добри слушатели и ще стоят верно до теб в живота.
U+2653