Символи емоджита със значение

Тук ще намеруш списъка със символи и знаци емоджита за Whatsapp, Facebook и Сие със значението и уникода им. Забавлявай се, откривайки пъстрия свят на емоджитата!

Коментари и други

Категория: ❤ Символи & Знаци Емоджита

U+2764
Червено сърце емоджи U+2764
 Червено сърце
Червеното сърце е класическият символ на любовта. Изразяване на страст и романтика. Но също и в неромантичния контекст за приятелство и дълбока свързаност.
U+1F9E1
Оранжево сърце емоджи U+1F9E1
🧡 Оранжево сърце
Формата на сърцето е символ на любовта. Оранжевото сърце може да представлява половинчата любов или не искаш връзка а просто да бъдете приятели.
U+1F49B
Жълто сърце емоджи U+1F49B
💛 Жълто сърце
Сърце от злато. Представлява искрена любов и чистота на сърцето. По-малко в романтичния контекст, повече за щастие, приятелство и радост от живота.
U+1F49A
Зелено сърце Whatsapp U+1F49A
💚 Зелено сърце
Като израз на живот или начин на живот (като здравословно хранене) и привързаност към природата. Известено също като ревниво сърце, може да показва проблеми в отношенията или надежда за помирение. Често се използва в ирландския празник Ден на Свети Патрик.
U+1F499
Синьо сърце емоджи U+1F499
💙 Синьо сърце
Имам ти пълно доверие! Стои за платонична любов, вярност, лоялност и приятелство. Но също така: подкрепа и осъзнаването на аутизма, любовта към водните спортове или израз на някакъв фетиш.
U+1F49C
Лилаво сърце U+1F49C
💜 Лилаво сърце
Изразяване на разбиране и състрадателна любов. Представлява обич и грижа. В деня на майката или в съобщения между родители и деца. Използва се от хора в крак с модата или знаменитости като израз на блясък или богатство. В САЩ военен медал за ранени войници.
U+1F5A4
Черно сърце емоджи U+1F5A4
🖤 Черно сърце
Черното сърце показва мрачно и увъртяно чувство за хумор. Може да отразява тъмната страна на душата. Използва се и за изразяване на мъка и скръб.
U+1F494
Разбито сърце Facebook U+1F494
💔 Разбито сърце
Страшно съм нещастен! Счупеното червено сърце изразява тъга и скръб. Някой е болен от любов.
U+2763
Удивителна сърце емоджи U+2763
 Удивителна сърце
Съгласявам се с теб! Сърцето с точка отдолу образува декоративен удивителен знак. Този жест идва от сърцето и подчертава, че наистина харесваш нещо или някого.
U+1F495
Две сърца емоджи U+1F495
💕 Две сърца
Има любов във въздуха! По-малко в страстния контекст, повече като украса. В романтични текстове като израз на обич към някого или приятелство между момичета.
U+1F49E
Въртящи се сърца Whatsapp U+1F49E
💞 Сърца въртящи се едно около друго
Две кръжащи сърца, представляват любовта между двама души. Някой би искал да спечели сърцето ти.
U+1F493
Биещо сърце емоджи U+1F493
💓 Биещо сърце
Толкова много те обичам! Биещото сърце символизира силна връзка и изразява силни чувства към някого или нещо. Също така е символ на живота: Бебе е на път.
U+1F497
Три сърца в едно U+1F497
💗 Сраснали сърца
Трите сърца едно в друго представляват непрекъснато растящо сърце. Чувствата стават все по-дълбоки и по-дълбоки, любовта расте. Сърдечният пулс се покачва и сърцето се отваря след емоционален разговор или страхотно преживяване.
U+1F496
Изкрящо сърце U+1F496
💖 Искрящи сърца
Просто си страхотен! Искрящо сърце означава, че някой е хлътнал по теб. Заслужава си, да поизчакаш още малко!
U+1F498
Сърце със стрела емоджи U+1F498
💘 Сърце пробито от стрела
Стрелата на Купидон е ударила сърцето ти - безнадеждно влюбен си! Изразява романтични чувства в съобщенията. С радост се използва на Свети Валентин.
U+1F49D
Сърце със панделка U+1F49D
💝 Сърце с панделка
Ти имаш любовта ми. В кутията, във формата на сърце с панделка за подаръци, може да има шоколадови бонбони или бижута. Популярно в деня на Свети Валентин или за рождени дни. Или някой ти подарява сърцето си.
U+1F49F
Сърце в рамка U+1F49F
💟 Сърце в рамка
Декоративен вариант на символа сърце. Представлява любов, внимание и обич от страна на събеседника ти.
U+262E
Знак Peace U+262E
 Знак за мир
Любов, мир и хармония. Символ на протеста срещу ядрената енергия през 60-те години на миналия век, днес известен в световен мащаб като знакът за мир. Може да символизира вътрешния баланс. Трябва да се уреди спор или да се подкани партньора да бъде помирителен.
U+262A
Звезда и полумесец U+262A
 Звезда и полумесец
„Ние летим за Турция“ или „Рамадан започва“. Хилал (на арабски за полумесеца на изгряващата луна) и петолъчната звезда заедно образуват важен мюсюлмански символ. Също така се среща на много национални флагове.
U+1F549
Ом емоджи U+1F549
🕉 Ом символ
„Ом“ (Санскрит). Мантрата се счита за свещена в религии като будизъм и индуизъм. Първоначалия звук при създаването на Вселената. Известен също като символ за Намасте, емоджито стои за духовно развитие, медитация и йога.
U+2638
Дармачакра емоджи U+2638
 Дармачакра
Колелото на знанието. Важен знак в индуизма и будизма. То напомня за осемте начина на познание и на факта, че само тялото умира, но духът продължава да живее в друга форма.
U+2721
Давидова звезда емоджи U+2721
 Давидова звезда
Звездата на Давид е важен символ за израелския народ и за еврейската религия. Затова е и на националния им флаг. Той се изпраща предимно на празника на светлините Ханука.
U+1F52F
Шестоъгълна звезда символ U+1F52F
🔯 Хексаграм
Шестоъгълната звезда с точка в средата обединява два триъгълника; Свързване на противоположности. Разнообразна символика: масони, съединение на дух и материя, прогонване на зли духове и демони.
U+1F54E
Менора Емоджи U+1F54E
🕎 Менора
Ханукията е деветсвещен свещник, който се пали само на еврейската Ханука. Всяка свещ стои за един ден от осемдневния празник. С деветата свещ се палят останалите.
U+262F
Ин Ян емоджи U+262F
 Ин Ян
Ин и Ян емоджито изразява взаимосвързаността на противоположни неща, като тяло и дух. Стои за равновесие и баланс.
U+2626
Ортодоксален кръст U+2626
 Ортодоксален кръст
Руският православен символ е продължение на кръста, известен в християнството чрез допълнителната лента. Той е предназначен да отбележи разпятието на Исус с „дъската, на които са били заковани краката Му“.
U+1F6D0
Коленичещ човек емоджи U+1F6D0
🛐 Място за поклонение
Коленичещ човек под покрив символизира място за молитва. Тя може да бъде църква или джамия. Този знак може да се намери например по летищата.
U+26CE
И с вълнообразна линия емоджи U+26CE
 Змиеносец
Астрономическият знак за съзвездието Змиеносец (латински Ophiuchus). Едно от 48-те съзвездия на гръцката античност и предмет на гръцките митове. В някои кръгове се счита за неизвестен 13-ти зодиакален знак.
U+2648
Зодия Овен U+2648
 Овен
Астрологичният символ показва овен. Този звезден знак е посочен като боен, динамичен и спонтанен и често е доминиращият партньор в любовта.
U+2649
Зодия Телец емоджи U+2649
 Телец
Телецът (21. април до 20. май) е упорит и има страхотен вкус за красивите неща. Не бива да прекъсвате Телец когато говори. Обича да прави нещата в свой собствен ритъм.
U+264A
Зодия Близнаци U+264A
 Близнаци
Между 21. май и 21. юни се намира съзвездието Близнаци. Характерно за Близнаците е поривът за промяна и движение. Те са водени от огромно любопитство.
U+264B
Зодия Рак емоджи U+264B
 Рак
Зодиакалният знак Рак от календара на животинските съзвездия. Раковете се описват като кротки, помогливи и скромни.
U+264C
Зодия Лъв U+264C
 Лъв
Аз съм лъв! Съзвездието на Лъва е между 23. юли и 23. август. Лъвът е уверен, сърдечен и щедър.
U+264D
Зодия Дева емоджи U+264D
 Дева
Символа Дева като астрологичен знак на зодиака. Девата знае какво иска и как да го постигне.
U+264E
Зодия Везни емоджи U+264E
 Везни
Зодиакален знак Везни. Везните се считат за хармонични, балансирани и дипломатични. С учтиви маниери и етикет можете да им се харесате.
U+264F
Зодия Скорпион символ U+264F
 Скорпион
Скорпионът е осмият знак в животинските съзвездия и се намира между 24. октомври и 22. ноември. Скорпионите искат да разучат и изследват всичко. Те са придирчиви и предпочитат честността.
U+2650
Зодия Стрелец емоджи U+2650
 Стрелец
Символът кръстосана стрела, стои в астрологията за зодия Стрелец. Тези хора са независими, щедри и оптимистични.
U+2651
Зодия Козирог U+2651
 Козирог
Като десети знак на зодиака Козирогът се пада в периода между 22. декември и 20. януари. Козирогът вярва само на това, което вижда. Следователно не бива да го заблуждавате!
U+2652
Зодия Водолей U+2652
 Водолей
Символът на зодиакалния знак Водолей. Родените между 21. януари и 19. февруари Водолеи, са оригинални съмишленици, отворени за нови идеи, обичащи разнообразието.
U+2653
Зодия Риби U+2653
 Риби
Хората със знака на зодия Риби (от 20. февруари до 20. март) се характеризират със силна чувствителност. Те са добри слушатели и ще стоят верно до теб в живота.
U+1F194
ID символ Whatsapp U+1F194
🆔 ID Бутон
Главните букви ID в квадрат, са съкращение за идентификационен номер. Този номер дава възможност за директно разпознаване на обект, човек или предмет.
U+2623
Биологична опасност символ U+2623
 Биологична опасност
Знакът за биологична опасност предупреждава за биологични вещества, които представляват опасност за хората и околната среда. Някой ходи на работа болен, въпреки че е заразен.
U+1F4F4
Изключен смартфон символ U+1F4F4
📴 Изключен смартфон
Мобилните телефони трябва да бъдат изключени, например в киното или в болницата. Може да се използва и за сигнализиране на отсрещния: не съм на разположение!
U+1F4AE
Цвете с надпис емоджи U+1F4AE
💮 Бяло цвете
Бяло цвете с японски надпис “Много добре”. Използва се в японски училищата като печат за много добри постижения.
U+1F004
Маа Джонг емоджи U+1F004
🀄 Маа Джонг блокче
Символ (червеният дракон) от японската игра на Маа Джонг. Играчът, който пръв е събрал всички блокчета с фигури в чифт, печели играта. Червеният дракон е една от тези фигури.
U+1F251
Squared CJK Unified Ideograph-7981 U+1F251
🉑 Приемливо
Това е окей за мен! Емоджито се произнася на японски „ка” а на китайски „ке”. Означава нещо като: възможно, подходящо или допустимо.
U+1F4F3
Режими на вибрации символ U+1F4F3
📳 Смартфон на вибрация
Емоджито показва смартфон, който е заглушен и е само на вибрации. Това може да бъде молба, да не притесняваш някого или молба да отговориш.
U+1F236
Squared CJK Unified Ideograph-6709 U+1F236
🈶 Платено / не е безплатно
Не е безплатно! Емоджито показва японска и китайска фраза. Означава “пътна такса” или “такса” или “притежание”.
U+1F21A
Squared CJK Unified Ideograph-7121 U+1F21A
🈚 Без такси
Емоджито е известен като символ на безплатната услуга за радио излъчване в Япония. Стои за нещо без такса / безплатно. Може да означава и „Не притежавам нищо“. Противоположното емоджи е: [„Платено / не е безплатно“]
U+1F23A
Squared CJK Unified Ideograph-55b6 U+1F23A
🈺 Отворено
Отворено е! Японският символ показва, че бизнесът е готов и открит или че се предлага услуга.
U+1F238
Squared CJK Unified Ideograph-7533 U+1F238
🈸 Заявление
Емоджито се използва в Япония за завеждане на молби и формуляри. Може да се отнася и за маймуната в китайския зодиак.
U+1F237
Squared CJK Unified Ideograph-6708 U+1F237
🈷 Месечно/лунен знак
Китайското (юе) и японското (цуки) значение на този знак е “месечно“ или “луна“. Така се изпраща предупреждение за месечна дължима сума.
U+2734
Звезда с осем лъчи емоджи U+2734
 Звезда с осем лъчи
Звездата с осем лъчи, се използва предимно декоративно. Тя изразява радост, жизненост и разтуха.
U+1F19A
VS емоджи U+1F19A
🆚 VS Бутон
Символът VS (Versus = лат. Срещу) се използва най-вече за сравняване на две неща или факти. Например бургер vs. пица, Кличко vs. Тайсън. Може да означава и „Възражение!“
U+1F250
Circled Ideograph Advantage U+1F250
🉐 Отстъпка
Тук можеш да направиш изгодна сделка! В Япония символът обозначава специални оферти и отстъпки.
U+3299
Circled Ideograph Secret U+3299
 Тайна
Дръж го за себе си! Символът се използва в Япония и Китай за обозначаване на тайна.
U+3297
Circled Ideograph Congratulation U+3297
 Поздравление
Желая ти късмет! Знак за най-добри пожелания и благословия. Използва се и по национални празници.
U+1F234
Издържан изпит емоджи U+1F234
🈴 Издържан изпит
Това е споразумение! Това японско емоджи може да представлява съюз, например в партньорство. Той може също да посочи за среща. Символът се прилага и когато е издържан изпит или тест.
U+1F235
Японски знак за заето U+1F235
🈵 Пълно е /Заето е знак
Японски знак в бяло с червен фон. Означава пълна възприемчивост и капацитет. Символът е например за „зареждане на колата до горе“ или се използва при хотелски стаи. Противоположното емоджи е: [LINK „Свободно/ не е заето“]
U+1F239
Отстъпка емоджи U+1F239
🈹 Знак за отстъпка
Японският символ за „Разпродажба“. Той се закача на вратата на магазин, когато има кампания с отстъпки, така че клиентът да забележи възможността да пазарува на сметка.
U+1F232
Японски знак за забранено U+1F232
🈲 Знак за забранено
Предупреждение, забрана! Този японски знак показва забрана или ограничение. Не се желае определено действие или поведение.
U+274C
Червен кръст емоджи U+274C
 Червен кръст
„Това не е позволено!“ Или „Не го прави!“ Този голям червен кръст / хикс, обикновено се използва, когато нещо не е желано. Може да представлява знак за умножение или целувка.
U+26D4
Червен кръг с бяла черта Whatsapp U+26D4
 Забранено влизане
До тук – нито крачка повече! Символ за „Забранено влизането“, „Не е вход“ или „Няма достъп“. Използва се и когато чат партньорът е разстроен.
U+1F4DB
Табелка с име еможи U+1F4DB
📛 Табелка с име
Табелката с име се носи за идентификация, например на работното място. Дизайнът с форма на лале е типичен за японските детски градини.
U+1F6AB
Забранено емоджи U+1F6AB
🚫 Забранено влизане
До тук – нито крачка повече! Достъпът до сгради или помещения е забранен. Напомня забранителен знак, например: Пушенето забранено.
U+1F4AF
100 емоджи U+1F4AF
💯 Символ за 100 точки
Числото 100 в червено, двойно подчертано. Може да означава: Гордея се, всичко е перфектно. Съгласен съм на 100%. Получих пълен брой точки на изпита.
U+1F4A2
Кавга емоджи Whatsapp U+1F4A2
💢 Символ за кавга
Символ от комикси и манга списания (често съпътстван с думите “Бам”) показват къде е попаднал удар. Някой е много ядосан и разстроен! Предупреждение: Внимание, сега си отишъл твърде далеч.
U+2668
Термален извор емоджи U+2668
 Термален извор
Горещ термален извор с издигаща се пара. Символ в японските карти. Искам да разпусна с теб или хайде да отидем да плуваме!
U+2757
Удивителен знак емоджи U+2757
 (Дебел) удивителен знак
Дебел (червен) символ за удивителен знак. Използва се в израз на притеснение или за да извикаш силно желанието си на глас.
U+2755
Бял удивителен знак орнамент U+2755
 Бял удивителен знак
Белият удивителен знак служи за да привлече вниманието към нещо. По-малко драматичен от червения удивителен знак, поради светлия си цвят.
U+2753
Червена питанка емоджи U+2753
 (Червена) питанка
Какво? Ярко червена въпросителна, която подчертава огромната важност на току-що зададения въпрос. Чат партньорът очаква незабавен отговор.
U+2754
Бяла питанка орнамент U+2754
 Бяла питанка
Трябва да се отговори на въпрос! Колкото повече въпросителни, толкова по-спешно се очаква отговор. Бялата въпросителна е по-малко изразителна от червената.
U+203C
Двоен удивителен знак символ U+203C
 Двоен удивителен знак
Сигнално червения цвят и двойният брой удивителни знаци, подчертават значението на направеното изявление. Може също така да подчертае неотложността на нещо. Човек отдава особено значение на казаното или е шокиран от съобщението.
U+303D
M емоджи U+303D
 Японски пунктуационен знак
Извитото М е японски препинателен знак, който бележи началото на певеца в една песен. Използва се и като символ за МакДоналдс.
U+26A0
Табела с удивителен знак символ U+26A0
 Предупреждение
Предупреждавам те! Черният удивителен знак в жълт триъгълник е универсален символ за предупреждение. Символизира потенциална опасност или някой се движи по много тънък лед.
U+1F6B8
Внимание – деца знак U+1F6B8
🚸 Внимание - деца
Информиращ знак за шофьори, да шофират с особено внимание и да внимават за деца, които изведнъж биха могли да изтичат на пътя. Близо до училища или по пътя към училища.
U+1F531
Тризъбец емоджи U+1F531
🔱 Тризъбец
Тризъбецът се използва за нападение, отбрана или като ловно оръжие. Често в ръцете на статуи на богове. Може да бъде предупреждение.
U+269C
Златно цвете Whatsapp U+269C
 Fleur de Lys
Стилизираното цвете на Ириса, обикновено в златисто или жълто, се счита за рицарско. Символ от френския герб (хералдика). Декоративният символ може да бъде намерен в логото или в емблемата на Световната организация за скаутско движение.
U+267B
Рециклиране емоджи U+267B
 Символ за рециклиране
Зелен символ за рециклиране, състоящ се от три стрелки, които сочат обратно на часовниковата стрелка. Указва, че нещо може да се използва повторно. Често се среща по опаковки.
U+1F22F
Squared CJK Unified Ideograph-6307 U+1F22F
🈯 Запазено - Бутон
Този символ се произнася „zhi“ на китайски и „yubi“ на японски. Преведено означава пръст на ръка или пръст на крак, който сочи към определено място или в определена посока.
U+1F4B9
Диаграма емоджи U+1F4B9
💹 Диаграма с възходяща тенденция и Йена знак
Курсът е добър за смяна на пари! Графиката показва курса на японската валута Йена. Показва възходяща тенденция на икономиката или търговията.
U+1F310
Глобус със меридиани U+1F310
🌐 Глобус със меридиани
Планетата Земя с ширини и дължини (меридиани). Символ на интернационализацията, като глобални движения или интернет мрежата. Икона за промяна на езика на клавиатурата на iOS устройства.
U+1F4A0
Диамант емоджи Whatsapp U+1F4A0
💠 Форма на ромб с точка по средата
Стои за японския израз kawaii. Означава нещо като мила, сладка, сладурска, възхитителна. Лайфстайл, който поставя на преден план детската и сладка страна на живота. Формата напомня на цвете.
U+24C2
Буквата M в кръг U+24C2
 Голямо, латинско M в кръг
Ще се срещнем на спирката на метрото! Този знак обикновено се среща в големите градове и се използва за ориентация в местния градски транспорт. Защото тези железници, най-често наричани Метро, се движат под земята. Този знак показва къде има спирка.
U+1F300
Спирала емоджи U+1F300
🌀 Циклон
Символ за циклон (силна буря в тропиците). Може да означава: Внимавай, предстои ти нещо бурно. Спираловидната форма също може да се използва декоративно. В оригиналното си значение е символът за виене на свят (замаян съм).
U+1F4A4
Сън символ U+1F4A4
💤 Символ за сън
Тази вечер ще си легна рано! Zzz показва в комикси, че някой спи. Може да означава сънливост, но също така да изрази липсата на интерес и скука.
U+1F7F0
Действително е равно на Whatsapp U+1F7F0
🟰 Знак за равенство
Ние сме еднакви и се допълваме взаимно или “Математиката е любимият ми предмет“! Математически знак за изразяване на съгласие. В преносен смисъл означава равенство. Символ на Кампанията за човешки права.
U+2695 ️U+FE0F
Емотикони за персонала на Асклепий U+2695 ️U+FE0F
⚕️ Медицински символ
Жезълът на Асклепий или змията е символ на медицината и лечението. Той ви предупреждава за здравословни проблеми. Предстои посещение в болница, някой се възстановява или работи в областта на медицината.